IŞİD Danimarka'yı dolandırdı

ads ads ads ads
18/09/2016

ads
IŞİD Danimarka'yı dolandırdı

Danimarka Radyosu ile Politiken gazetesinin ortaklaşa hazırladığı veri raporuna göre Suriye ve Irak’ta IŞİD saflarında savaşan 77 Danimarkalı teröristten 16’sının Danimarka’da faaliyet gösteren 40 şirketin yönetim kurulu üyesi olduğu belirlendi.

Teröristlerin sahibi ve yönetim kurulu üyesi olduğu 40 şirketten birçoğunun iflasa gittiği, bunlardan sadece üç tanesinin Danimarka Vergi Dairesine ödenmemiş KDV, vergi borcu ve diğer borçlardan dolayı 27 milyon Danimarka Kronu borç bıraktıkları belirlendi.

2015 yılı Aralık ayında Suriye’de bir IŞİD aracına yönelik Amerikan hava saldırısında öldürülen Danimarkalının da, aralarında personel kiralama, marangozluk, et işleme, meşrubat imalatı alanlarında faaliyet gösteren bir şirketin yönetin kurulu başkanlığını yürüttüğü açıklandı.

Daha önce Hollanda Algemeene Dagblad gazetesi de IŞİD militanlarının faal olduğu Danimarka şirketinin Hollandalı şirketten ithal ettiği malların karşılığını ödemediğini duyurmuştu.

Uzmanlar IŞİD militanlarının Avrupa’da kurdukları şirketler aracılığı ile vergi daireleri ile diğer şirketleri dolandırıp, örgüte mali kaynak sağladıklarını belirtiyorlar. 

18/09/2016 12:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ışid, KOPENHAG, Danimarka
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.