İspanya'da Ryanair hava yolu şirketi çalışanları greve başladı

ads ads ads ads
08/08/2022

ads
İspanya'da Ryanair hava yolu şirketi çalışanları greve başladı

İrlandalı havayolu şirketi Ryanair'in İspanya'daki kabin personeli toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve başladı.

Ryanair kabin personelinin bağlı olduğu İşçi Sendikası Birliği (USO) tarafından yapılan açıklamaya göre, hafta içi boyunca sürecek grev, taraflar arasında anlaşma olmaması halinde 7 Ocak 2023'e kadar devam edecek.

İspanya'ya en fazla yolcu taşıyan ucuz tarifeli hava yolu şirketi olarak bilinen Ryanair'in 1576 personelini kapsayan grev dolayısıyla bu sabah saatlerinde 10 uçuş iptal edildi, 51 uçuşta da rötar oldu.

Madrid, Barselona, Malaga, Alicante, Sevilya, Palma de Mayorka, Valensiya, Girona, Santiago de Compostela ve İbiza kentlerinden uçuşları bulunan Ryanair'in gelecek 2 hafta İspanya'da planlanmış 4 bin 998 uçuşu bulunuyor.

Kazanılmış hakların geri verilmesi ve şirket tarafından planlanan işten çıkarma kararlarının geri alınması taleplerinde bulunan Ryanair çalışanlarının temmuzda yaptıkları 12 günlük grevde uçuşlardan 319'u iptal olmuş, 3 bin 700 kadarı da rötarlı gerçekleşmişti.

08/08/2022 12:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ispanya havayolu
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.