İspanya’dan kritik aşı kararı: Yaptırmayanlar kayıt altına alınacak

Corona virüsü aşısının uygulanmaya başladığı ülkelerden İspanya'da kritik bir karar alındı. Sağlık Bakanı Salvador Illa, aşı yaptırmayı reddedenlerin kayıt altına alınacağını söyledi.

ads ads ads ads
29/12/2020

ads
İspanya’dan kritik aşı kararı: Yaptırmayanlar kayıt altına alınacak

İspanya salgından en kötü etkilenen Avrupa ülkelerinden biri. Ülkede şu anda AB üyesi ülkeler tarafından geçen hafta onaylanan Pfizer-BioNTech aşısı yapılıyor. La Sexta televizyonunda konuşan Sağlık Bakanı Salvador Illa, aşının zorunlu olmayacağını ancak yaptırmayanların kaydının tutulacağını vurguladı.

Söz konusu kayıtları AB üyesi ülkelerle paylaşacaklarını belirten Bakan Illa, “Aşı önerilen ama bunu reddeden insanların kaydını tutacağız ve Avrupalı ortaklarımızla paylaşacağız. Kamuya açık bir belge olmayacak ve verilerin korunmasına büyük bir saygı gösterilerek oluşturulacak. Virüsü yenmenin yolu hepimizin aşılanması, ne kadar çok olursa, o kadar iyi” dedi.

ÖLÜ SAYISI 50 BİNİ AŞTI

BBC Türkçe’nin aktardığı bir ankete göre, aşı olmayacağını söyleyen İspanyol vatandaşlarının sayısı Kasım ayındaki yüzde 47’lik orandan, yüzde 28’e düştü.

Illa, yerel yönetimlerin aşı sırası gelenlerle temas kuracağını söylerken, “Aşılanmamaya karar verenlerin, ki bizce bu bir hata, bunu yapmaya hakları var. Bu şüpheleri dağıtmaya çalışıyoruz. Aşılanmak hayat kurtarır, bu salgından çıkış yolu da bu” ifadelerini kullandı.

İspanya’da Covid-19’dan ölenlerin sayısı dün 50 bini aştı. Ülkede kayıtlara geçen 1.8 milyon vaka görüldü.

29/12/2020 09:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İspanya, aşı, korona
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.