İstanbul'da garip olay! Kendi doğumu sosyal medyada karşısına çıktı

ads ads ads ads
14/09/2018

ads
İstanbul'da garip olay! Kendi doğumu sosyal medyada karşısına çıktı

İstanbul'da özel bir hastanede doğum sırasında hastasını video kaydına alan doktor ve asistanı, görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşınca davalık oldu

İlginç olay geçtiğimiz aylarda İstanbul Bahçelievler'de bulunan özel bir hastanede yaşandı. 32 yaşındaki Gülay G.'nin sezaryenle doğumunu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Eray B. gerçekleştirdi. Doğum asistanı Nazire Y. de doğum anını video kaydına aldı. Video, doğum sonrası doktorun ve hastanenin bulunduğu sosyal medya hesabında yayımlandı. Tesadüfen kendi doğumunu sosyal medyada gören genç kadın, hastane yönetimiyle iletişime geçti. Videonun yayımlanmasında rızası olduğu yanıtını alan genç kadın, doktor ve asistandan şikâyetçi oldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında Doktor Eray B. avukatı Serkan Çelik'le birlikte ifade verdi. Doktor, videoyla alakası olmadığını, reklam amacıyla videonun asistanı tarafından yayımlanmış olabileceğini beyan etti.

'RIZASI VARDI' İDDİASI

Doğum asistanı Nazire Y. ise ifadesinde, doğum sırasındaki video için Gülay G. ile anlaştıklarını ve çekim sonrası sosyal medyada yayımlanması için rıza gösterdiğini beyan etti. Eray B. ve Nazire Y. hakkında "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak " suçundan dava açıldı. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. (Sabah)

14/09/2018 09:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: istanbul, doğum, sosyal medya
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.