İstatistik Kurumu Heyeti, BASIN-SEN'i Ziyaret Etti

ads ads ads ads
16/06/2021

ads
İstatistik Kurumu Heyeti, BASIN-SEN'i Ziyaret Etti

İstatistik Kurumu Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Şube Amirleri, kurumun kuruluş yıldönümü nedeniyle dün Basın-Sen’i ziyaret etti.

İstatistik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, İstatistik Kurumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Türel Özer Öksüzoğlu, kurumun 2 yılda yapmış olduğu işlerle ilgili Basın-Sen’e bilgi verdi.

Öksüzoğlu, İstatistik Kurumu’nun 2 yıllık bir geçmişi olduğunu ve kuruma atanan ilk Başkan olarak kurulma aşamasında çok zorlu bir süreç geçirdiklerini anlattı. İki yılda kurumun kurumsal yapısı, insan kaynağı ve fiziki alt yapısının geliştirilmesi yönünde önemli adımlar atıldığını aktaran Öksüzoğlu, kurumun yapmış olduğu işlerden de bahsetti.

Şu an alanda Hanehalkı Bütçe Anketi çalışmalarının başlatıldığını ve halkın pandemi sonrası tüketim alışkanlıklarındaki değişimi görmek için alan çalışmasını yürüttüklerini kaydeden Öksüzoğlu, ayrıca Resmi İstatistik Programı’nın (RİP) İstatistik Konsey’i tarafından 31 Mayıs 2021 tarihinde onaylandığını ve böylelikle ülkede istatistik olarak ilk kez planlı döneme geçildiğini belirtti.

16/06/2021 15:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İstatistik Kurumu Heyeti, BASIN-SEN
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.