İşte iPhone 13 çıkış tarihi!

ads ads ads ads
28/06/2021

ads
İşte iPhone 13 çıkış tarihi!

iPhone 13'ün Eylül ayındaki çıkışına sadece birkaç ay kaldı. Cupertinolu firma ise tedarikçilere siparişleri geçmeye başladı bile.

Kuşkusuz ki her yıl en çok beklenen telefon serisi iPhone. Apple tarafından her yıl Eylül ayında tanıtılan cihaz geçen yıl Koronavirüs pandemisinin etkisiyle biraz daha gecikerek Ekim ayının ikinci haftasında kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

Son gelen raporlar bu yıl işin tekrar normal düzenine girebileceğini ve yeni iPhone 13 serisinin Eylül ayı içerisinde tanıtılabileceğini gösteriyor. Zira Apple tedarikçilerine siparişleri geçmeye başladı bile.

Sızıntılara göre soldan sağa doğru: iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13 ve iPhone 13 Mini

Cyntec isimli şirket iPhone anakartları üzerindeki indüktörleri (güç bobinlerini) yapmak ile görevli ve bu yıl içerisinde geçen yıla göre gelirleri %25 artmış durumda. Firmanın 2021'in üçüncü çeyreğinde sipariş artışı yaşayacağı öngörülüyor. Çünkü iPhone 13 serisinin %50'sinden fazlasının mmWave adı verilen özel bir 5G teknolojisini kullanacağı düşünülüyor ve bu teknoloji normalden daha fazla indüktör gerektiriyor.

Çok yüksek bant genişliğine ve bu sayede saniyede 2.5 Gigabit gibi inanılmaz bağlantı hızlarına izin veren 5G mmWave teknolojisi ABD ile birlikte Kanada, Japonya, Avustralya ve birçok Avrupa ülkesinde kullanılıyor.

iPhone 13 Eylül'ün ikinci yarısında tanıtılacak

Apple'ın iPhone parça siparişlerini geçmeye başlaması iPhone 13 serisinin bu yıl geçen yıldan farklı olarak normal düzende, yani Eylül ayının ikinci haftasında tanıtılacağının bir göstergesi olarak düşünülüyor.

iPhone 13 daha önceki sızıntılarda ortaya çıktığı kadarıyla iPhone 12'ye göre büyük tasarımsal değişiklikler içermeyecek. Yine iPhone 12 serisinde olduğu gibi keskin hatlar ve düz tasarımlı kenar ile gelecek olan iPhone 13'te, 4 yıldır hayatımızda olan çentiğin küçülmesi, kamera sensörlerinin büyümesi ve kamera dizaynının hafifçe değişmesi ile Pro serisinde nihayet 120 Hz ekrana geçilmesi asıl farklar olacak gibi duruyor.

28/06/2021 18:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iphone, iphone 13, sızıntı, haberkibris
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.