İşte Ramazanda dinç kalmanın sırrı

ads ads ads ads
06/05/2019

ads
İşte Ramazanda dinç kalmanın sırrı

Türkiye Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Meral Kekeçoğlu, tok ve dinç tutan arı ürünlerinin ramazanda tüketilmesini önerdi.

Arı ürünlerinin sağlık alanında kullanımı konusundaki projelere hız verdiklerine değinen Kekeçoğlu, "Türkiye'de arıcılık dendiği zaman akla bal geliyor, baldan başka ürün yokmuş gibi. Halbuki arı ürünleri saymakla bitmez. Arı kolonisi küçük bir ecza dolabı gibidir. Apilarnil, arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği, bal mumu ve arı zehri gibi tüm bunların üretilmesi gerekiyor ki Türkiye'deki arıcılık biraz daha önem kazanabilsin." diye konuştu.

Kekeçoğlu, dünyada "Kovan sayısı bakımdan, toplam bal üretimi bakımından ikinci sıradayız." diyebilmenin gururunu yaşayabilmek için koloni ve ürün çeşitliliğinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Arı ürünlerinin sadece baldan ibaret olmadığını ve her ürünün enerji deposu olduğunu vurgulayan Kekekçoğlu, "Ramazan ayında tüketilmesi gereken arı ürünlerinin başında arı sütü ve polen geliyor." dedi.

06/05/2019 16:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İşte Ramazanda dinç kalmanın sırrı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.