İşte yanlış yıkadığınız gıdalar

İşte yanlış yıkadığınız gıdalar...

ads ads ads ads
17/03/2020
HK

ads
İşte yanlış yıkadığınız gıdalar

Sağlığını önemseyen insanlar, gıda ürünlerini yıkamanın sağlığımız için son derece önemli olduğunu bilirler. İşlem çok kolay gözükse de yıkamalarınızın yanlış olabilme ihtimali var. İşte yanlış yıkadığınız gıdalar...

Balık: Eğer balığı çiğ yiyecekseniz, yıkamanıza gerek yoktur. Yüksek sıcaklıklar tüm bakterileri öldürür ve çiğ balıkları yıkarsanız, mutfağınızın etrafına yayılma riski olur. Balığı kestikten sonra ellerinizi, bıçağı ve kesme tahtasını yıkamanız gerektiğini unutmayın.

Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt ve diğer sıvı ürünlerin ambalajını açmadan önce yıkamanızı öneririz. Muhtemelen binlerce müşteri o ambalaja dokunmuştur. Şişeyi açtığınızda da şişeyi eline alan insanlardan gelen bakteriler kolayca içine girebilir.

Lahana: Ne tür lahana olursa olsun, yıkamanız gereklidir. Böcek ve bakteriden kurtulmak için lahanayı suyla dolu bir lavaboya koyun, biraz sirke ekleyin ve birkaç dakika bekletin. Sonrasında temiz su ile durulayabilirsiniz.

Pirinç: Her türlü pirinci pişirmeden önce yıkamalısınız. Asıl tehlike tozda değil, nişasta içeren pirinçte saklıdır. Aynı zamanda, mısır veya buğday taneleri gibi diğer nişasta barındıran tahılların da su berrak olana kadar durulanması önerilir.

Elma: Sağlıklı meyvelerden biri olan elmayı bildiğiniz teknikte, sadece yıkayarak tüketebilirsiniz. Bazı çalışmalara göre de, meyveleri 12 dakika boyunca su ve sodada pişirirseniz kimyasalların çoğu temizleniyor.

Konserve içecekler: Konserve içecekler, yaz günlerinde her zaman yararlı olur. İçeceklerimizi soğuk tutar. Ama açmadan önce yıkamayı ya da üzerini silmeyi unutmayalım. Tüm kutular, kamyondan çıktığı için ve dokunan insanlar olduğu için temiz değildir. Bu arada eğer bir fırsatınız varsa, kutudan içmek yerine içeceğinizi bardağa dökün.

Dondurulmuş meyve ve sebzeler: Dondurulmuş sebzeler gerçekten hayatımızı kolaylaştırır, sadece tavaya koyun ve kaynatın. Fakat dondurmadan önce yıkadığınıza emin olmalısınız.

Midye ve istiridye: Kumla dolu olabilme ihtimallerine karşı iyice yıkamanız gereken yiyeceklerdir.

17/03/2020 10:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İşte yanlış yıkadığınız gıdalar, sebze, meyve, haber, kıbrıs, kktc, yanlış yıkama
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.