İtalya'da düşen helikopterin yeri bulundu! 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

ads ads ads ads
11/06/2022

ads
İtalya'da düşen helikopterin yeri bulundu! 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

İtalya’nın Lucca kentinde bulunan Capannori Tassignano Havaalanı’ndan önceki gün yerel saatle 10.00 sıralarında kalkan, içinde 1 İtalyan pilot, Eczacıbaşı Holding’in üst düzey çalışanları Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar ve Altuğ Erbil ile 2’si Lübnanlı 6 yolcunun bulunduğu Agusta Koala AW119 tipi helikopterin yaklaşık yarım saat sonra radarda kaybolduğu bildirilmişti.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü helikopterle ilgili acı haber az önce geldi. İtalyan Ansa haber ajansı helikopterdeki 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Helikopterin Cusna Dağı yakınlarında düştüğü belirlendi. 

ECZACIBAŞI HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Eczacıbaşı Holding "Helikopter kazasında cansız bedenlere ulaşıldığı bilgisi bize resmen iletilmedi" açıklamasında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: DÜŞTÜĞÜ BÖLGE BELİRLENDİ

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da az önce yaptığı açıklama ile İtalya'da kaybolan helikopterin düştüğü yerin tespit edildiğini duyurmuş ve "Maalesef İtalya'da bir helikopter kazası meydana geldi. Biraz önce haber geldi. Büyükelçimiz ve Başkonsoloğumuz bölgede. Modena Valiliği açıklama yaptı. Helikopterin düştüğü bölge bulunmuş ama içindekiler hakkında henüz bilgi yok. Bilgi geldikçe sizinle paylaşacağız." ifadelerini kullanmıştı

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

Radardan kaybolan Agusta Koala ‘AW119’ tipi Helikopter için önceki gün başlatılan arama çalışmaları dün de gün boyu devam etti. 7 kişinin bulunduğu helikopterin, arama kurtarma çalışmalarına İtalya Ulusal İtfaiyesi ve Ulusal Alp Kurtarma Ekiplerinin yanı sıra İtalya Hava Kuvvetleri de katıldı.

ISSIZ VE ENGEBELİ

Yetkililer, Capannori Lucca Tassignano Havaalanı’ndan yerel saatle 10.00 civarında yola çıkan helikopterin en son Pievepelago kenti yakınlarında Modena bölgesinde bulunduğunu ifade etti. Bu nedenle aramanın, bölgedeki küçük San Pellegrino kasabası ile Piandelagotti arasındaki Apenin sırtına odaklandığı söylendi. Bölgenin nispeten ıssız ve engebeli olması nedeniyle Ulusal Alp Kurtarma’ya bağlı 24 gönüllüden oluşan ekip, araştırmayı yerden yürüttü.

PİLOTUN CEP SİNYALİ ALINDI

İtalyan basını, helikopteri arama çalışmalarının ülkenin kuzeyindeki Toskana ve Emilia-Romagna bölgelerinin sınır kesiminde dün sabah erken saatlerde yeniden başladığını yazdı. Ancak bu bölgenin dağlık, ormanlık, ulaşılması zor ve hatta ‘ulaşılmaz’ olduğuna dikkat çekildi. Uzmanlar, bu bölgede kaybolmanın ‘tıpkı çölde kaybolmak gibi’ olduğunu belirtti. Bölge, pilot Corrado Levorin’in son cep telefonu sinyalleri ile tespit edildi. Arama- kurtarma çalışmalarında yüzlerce itfaiyeci, asker ve kurtarma ekibi yer aldı.

Karadaki arama çalışmalarının merkezi olarak Modena’daki dağlık şehir olan Pievepelago belirlendi. Dağ kurtarma ekipleri, eğitimli köpekleri de kullanarak buradan ormanlık ve dağlık bölgelerde incelemelerde bulundu. İtalya Hava Kuvvetleri’ne bağlı askeri helikopterler de havadan kara ekiplerine destek verdiler.

İtalyan Corriere Della Serra gazetesinin aktardığına göre, helikopterin radardan kaybolduğu dakikalarda Apenin Dağları bölgesinde fırtına vardı. Bu arada helikopterden merkeze hiçbir tehlike sinyali de gönderilmemişti. Helikopter, içindeki yolcuları Emilian şirketinin yeni tesisine götürüyordu.

Maksimum 8 kişiyi taşıyabilen araç tek motorlu olduğu için daha düşük işletme maliyetine sahip ancak daha güvenli olarak kabul ediliyor.(Hürriyet)

11/06/2022 15:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İTALYA, HELİKOPTER, DÜŞTÜ, ÖLÜECZACIBAŞI,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.