İtalya'daki havalimanından koronavirüsü tespit etmek için "akıllı kask" çözümü

Roma Fiumicino Havalimanı'ndaki çalışanlar, yolcuların vücut ısısı hakkındaki bilgileri görebilecek

ads ads ads ads
15/05/2020

ads
İtalya'daki havalimanından koronavirüsü tespit etmek için "akıllı kask" çözümü

İtalya'da bir havalimanındaki mühendisler, çalışanların yolcuları tarayıp bu kişilerin koronavirüs taşıyıp taşımadığını kontrol etmesine olanak sağlayan "akıllı kaskı" testi ediyor.

Tarayıcı, cihazı kullanan çalışanların havalimanında hareket edip etki alanına giren herkesi kızılötesiyle taramasına imkan tanıyacak.

Vücut ısılarının yüksek çıkması halinde bu kişilerin ateşinin olabileceği ve koronavirüs taşıyıcısı olabilecekleri anlaşılacak. Böyle bir durumda o yolcular muhtemelen uçaktan çıkarılabilecek.

Güvenlik görevlileri havalimanında bekleyen kişileri tarayacak ve seyahat için güvenli olmayan herkesi dışarı alacak.

Söz konusu kit, uçuşlar tekrar başlatıldığında yolcuların koronavirüs karşısında güvenliğini sağlama planının bir parçası olarak Roma Fiumicino Havalimanı'nda test ediliyor.

Bu teknolojinin kullanımı aynı zamanda, tecrit önlemlerinin kalkmasının ardından yolcuların uçak seyahatlerine geri dönme konusunda kendilerini güvende hissetmesini de amaçlıyor.

Kaskı takan çalışanlar, etraflarına bakarken yolcuların kızılötesi görüntüsünü ve vücut ısısını sağ gözlerinin önünde görebilecek. Bu sistem, çalışanların sol gözlerini kullanarak havalimanı içinde her zamanki gibi dolaşmalarını sağlayacak.

Roma, Avrupa'da hastalığı taşıma ihtimali bulunan kişileri tespit etmek için önerilen bir dizi cihaz arasında yer alan bu teknolojiyi kullanan ilk havalimanı olmayı planlıyor.

Diğer havalimanları gibi Roma da önemli ölçüde azaltılmış bir hizmet yürütüyor fakat yetkililer uçuşların önümüzdeki aydan itibaren tekrar artacağını umuyor.

Independent Türkçe

15/05/2020 13:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: italya, koronavirüs, kask
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.