İtalyan kasabası, taşınıp ev alanlara 30 bin euro veriyor

ads ads ads ads
19/11/2022
Independent Türkçe, CNN

ads
İtalyan kasabası, taşınıp ev alanlara 30 bin euro veriyor

İtalya'nın Presicce kasabası, bölgeye taşınıp ev alanlara 30 bin euroya kadar para veriyor.

Ülkenin güneyindeki Puglia bölgesinde yer alan kasabadaki proje kapsamında satışa çıkarılan evlerin fiyatları 25 bin euro civarında.

Presicce'deki yetkililer, uzun süredir terk edilmiş haldeki evlerin satıldığı projeyle nüfusu azalan kasabayı canlandırmayı amaçlıyor.

ABD'nin ünlü medya kuruluşlarından CNN'e konuşan kasaba konseyi üyesi Alfredo Palese, şunları söyledi:

Kasabanın tarihi merkezinde 1991'den önce yapılmış boş halde duran birçok ev var. Bu evlerin yeni sakinleriyle tekrar hayata dönmesini istiyoruz. Tarih, mükemmel mimari ve sanatla dolu eski yerlerimizin yavaş yavaş boşaldığını görmek çok üzücü.

Palese, 30 bin euroluk desteğin bir kısmının evin satın alınması, diğer kısmının da gerekli görülürse renovasyon işlemleri için verileceğini belirtti.

Konsey üyesi, 2019'da Presicce'nin komşu kasaba Acquarica'yla birleştiğini, bu anlaşma kapsamında elde edilen ek gelirlerin de projelerin yıllarca desteklenmesini sağlayacağını söyledi.

Söz konusu destekten yararlanmak isteyenlerin, yetkililerin belirlediği ve 1991'den önce inşa edilmiş binalardan birini satın alması gerek. Fiyatlar metrekare başına 500 eurodan başlıyor.

Presicce'nin tarihi 5. yüzyıldan 15. yüzyıla kadar süren Ortaçağ'a dek uzanıyor. Bu dönemde keşişler ve çiftçiler, yeraltında açtıkları tünel ve odalarda yağmacılardan ve istilacılardan saklanıyordu. Bu yeraltı bölgelerine kurulan zeytin değirmenlerinde zeytinyağı da üretiliyordu.

15. yüzyıl - 16. yüzyıldaki Rönesans döneminde varlıklı bir derebeylik olarak tanınan Presicce, ünlü sızma zeytinyağları nedeniyle Puglia'nın “yeşil altın” şehri diye de biliniyor.

 

19/11/2022 22:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İtalyan kasabası, taşınıp ev alanlara 30 bin euro veriyor
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.