İzcan Başbakan Tatar’ı Kınadı

İzcan, halkın siyasi kavgalara tahammülü kalmadığını ifade etti

ads ads ads ads
18/04/2020
HK

ads
İzcan Başbakan Tatar’ı Kınadı

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Başbakan Ersin Tatar’ın, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı, Güney Kıbrıs’tan tedarik edilen ilaçların KKTC’ye getirilmesi olayında “kaçakçı” ilan ettiğini savunarak, “BKP olarak Tatar’ı bu talihsiz açıklamalarından dolayı kınarız” dedi.

İzcan yazılı açıklamasında, hükümeti eleştirerek, “İnsanımız bir yandan sağlık endişesi diğer yandan da ekonomik sıkıntılarla boğuşmamaktadır. Hükümet, toplumun kaygı ve sıkıntılarını giderecek adımlar atmak yerine siyasi kavgalarla gündem değiştirmenin peşindedir” iddiasında bulundu.

Halkın siyasi kavgalara tahammülü kalmadığını ifade eden İzcan, şöyle devam etti:

“Sürecin başladığı ilk günden buyana sağlık çalışanlarının ortak görüşü acil olarak bir Pandemi Hastanesi’ne ihtiyaç duyulduğu, ilaç ve ekipman ihtiyacının bir an önce giderilmesinin şart olduğudur. İster Güney Kıbrıs’tan ister Avrupa Birliği’nden ister Türkiye’den gelsin gelecek tıbbi malzeme, ilaç ve ekipmana ihtiyacımız olduğu ortadadır. Hal böyleyken toplum sağlığını hiçe sayarak siyasi kaygılar peşinde koşmak topluma ihanettir.”

Başbakan Ersin Tatar’ın, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın girişimleri ile Güney Kıbrıs’tan tedarik edilen ilaçların KKTC’ye “yasal olmayan yollardan getirildiğini” söylediğini ve Cumhurbaşkanı’na açıkça “kaçakçı” dediğini savunan İzcan, “Israrla da bu söyleminden geri adım atmamaktadır. BKP olarak Sayın Tatar’ı bu talihsiz açıklamalarından dolayı kınarız. Söz konusu toplum sağlığıdır. Siyasi hesaplarınızı artık bir kenara bırakın” dedi.

UBP- HP hükümetini bir an önce toplumun sağlık ve ekonomik endişeleri ile sıkıntılarına çözüm üretmeye çağıran İzcan, “Hükümet esas işini yapsın, topluma karşı sorumluluklarını yerine getirerek toplumsal mutabakata uygun hareket etsin” dedi.

18/04/2020 14:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Birleşik Kıbrıs Partisi, BKP, ızzet İzcan, Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, güney kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.