İzcan, Hükümetin Krizin Faturasını Halka Ödettirmeye Devam Ettiğini Savundu

ads ads ads ads
12/12/2018

ads
İzcan, Hükümetin Krizin Faturasını Halka Ödettirmeye Devam Ettiğini Savundu

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümetin, hayat pahalılığı ödeneğini 3 ay donduran yasa gücünde kararnamenin Meclis’te onaylanmasını sağlayarak, ekonomik krizin faturasını halka ve emekçiye ödettirmeye devam ettiğini savundu.
 
İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “Emekçiler  sorumlusu olmadığı krizin faturasını ödemeyi reddediyor. Krizi kim yarattıysa bedelini de o ödesin” dedi.

“Çifti, hayvancı, asgari ücretli tüm kesimleri yok etmeyi hedef alan bir sistemi yaratan ve devam ettiren sizlersiniz” diyen İzcan, bu ekonomik yıkımı yaratanların  vatandaştan fedakarlık bekleme hakkına sahip olmadığını belirtti.

İzcan, emekten yana olduğunu iddia eden hükümet ortakları CTP ve TDP’nin de parti program ve tüzüklerini, seçim meydanlarında verdikleri sözleri hiçe sayarak, aymazca emek düşmanlığı yaptığını iddia eti.

İzcan,  “Halkımıza çağrımız, bu yaşanan sömürüye karşı sokakta hep birlikte ‘sorumlusu olmadığımız krizin bedelini ödemiyoruz, ödemeyeceğiz’ demektir” ifadelerini kullandı.

12/12/2018 14:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: izzet izcan, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.