İzmir'de bilanço ağırlaşıyor! 28 kişi hayatını kaybetti

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ads ads ads ads
31/10/2020
HK

ads
İzmir'de bilanço ağırlaşıyor! 28 kişi hayatını kaybetti

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 28 kişi hayatını kaybetti, 885 kişi ise yaralandı. Yıkılan ve hasar gören 8 binada çalışmalar tamamlandı, 9 binada arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Bakan Kurum, bölgede toplam 484 artçı sarsıntının meydana geldiğini belirterek, "5 bin kurtarma görevlimiz sahada. Şu ana kadar 104 kişi enkazdan kurtarıldı" dedi.

İzmir ve çevresi dün saat 14.51'de 6,6'lık depremle sallandı.

Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak açıkladı.

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6,8 olarak açıkladı.

BAKAN KURUM: EN AZ 104 KİŞİ ENKAZDAN KURTARILDI

Çevreve  Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede topalm 484 artçı sarsıntının meydana geldiğini belirterek, "5 bin kurtarma görevlimiz sahada. Ağırlı hasarlı binalar var, evlere girilmemeli. Şu ana kadar 104 kişi enkazdan kurtarıldı" açıklamasını yaptı. 

DEPREM KAÇ SANİYE SÜRDÜ?

Deprem 15 saniye sürerken, öncelikle can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Sonrasında ise can kayıpları ve çöken binalarla ilgili haberler gelmeye başladı. 

AFAD'DAN UYARI

AFAD'dan yapılan uyarıda, "İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir" denildi.

''28 CAN KAYBI'

AFAD'dan yapılan açıklamada "SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 28 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İzmir’de 743, Manisa’da 5, Balıkesir’de 2 ve Aydın’da 54 kişi olmak üzere toplam 885 vatandaşımız yaralanmıştır." denildi.

9 BİNADA ARAMA KURTARMA

Bakan Kurum, 8 binada çalışmaların bittiğini, 9 binada devam ettiğini açıkladı.

484 ARTÇI SARSINTI

AFAD, en son saat 08:31'de Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 5 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldiğini açıkladı. 6,6 büyüklüğündeki depremin sonrasında 4 ve üzerinde 21 olmak üzere 410  artçı deprem meydana geldi.

SEFERİHİSAR'DA TSUNAMİ: SOKAKLARI DENİZ SUYU BASTI

Depremin Ege Denizi'nde yarattığı tsunami sonrasında ise Seferihisar Sığacık'ta sokakları yaklaşık 1 metre deniz suyu bastı. Deniz seviyesinin yükselmesi sonucu cadde ve sokaklar su altında kaldı.

31/10/2020 09:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: izmir, deprem
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.