James Cameron, Titanic ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu

ads ads ads ads
30/11/2017

ads
James Cameron, Titanic ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu

James Cameron, İngiliz oyuncu Kate Winslet ile Leonardo DiCaprio'nun başrollerinde oynadığı Titanic filmiyle ilgili bilimsel tartışmalara son noktayı koydu. Cameron Jack'in ölüm sahnesiyle ilgili "Buna sanat deniyor ve bazı şeyler sanatsal nedenlerden dolayı oluyor, fizik kurallarından ötürü değil" dedi.

20. yıl dönümü nedeniyle yeniden gündemde olan Titanic’in yönetmeni James Cameron, Leonardo DiCaprio’nun oynadığı Jack karakterinin ölüm şekli üzerinden tartışmalar hakkında konuştu.

james-cameron-titanic-ile-ilgili-tartismalara-son-noktayi-koydu-393788-1.

NTV'nin haberine göre 20. yıl dönümü nedeniyle 1 Aralık’ta ABD’de kısıtlı kopya ile bir kez daha vizyona girecek olan Titanic‘in yönetmeni James Cameron, yıllardır filmi izleyenler arasında adeta bir geyik muhabbetine dönüşen Jack Dawson‘ın ölüm şekli ve “aslında şöyle yapsalardı kurtulurdu” tartışmalarının bitmesi gerektiğini söyledi.

Vanity Fair‘e verdiği uzun röportajda bu konuya da değinen James Cameron şunları söyledi; “Bu açıkça görüldüğü üzere sanatsal bir tercihti. Enkaz parçası sadece Rose’u tutacak kadar büyüktü ve Jack için uygun değildi. Bence tartışmaların hepsi çok saçma. Özellikle de bunu 20 yıldır yapıyor oluşumuz…"

Cameron sözlerine şöyle devam etti: "Eğer Jack yaşasaydı, filmin sonu anlamsız olurdu. Titanic ölüm ve ayrılık hakkında bir film, dolayısıyla o ölmek zorundaydı. Ya o şekilde olacaktı ya da üstüne bir gemi bacası düşecekti ve her türlü ölecekti. Buna sanat deniyor ve bazı şeyler sanatsal nedenlerden dolayı oluyor, fizik kurallarından ötürü değil.”

Titanic hakkındaki tartışmalar Modern Cosmos ile adından fazlasıyla söz ettiren astrofizikçi Neil deGrasse'in "Jack karakterinin filmin daha bilimsel bir temeli olsaydı hayatta kalabileceğini iddia etmesiyle" tekrar gündeme gelmişti.

Bu açıklamadan kısa bir süre Kate Winslet da "Son sahnelerdeki tahta kapı konusundaki görüşlere katılıyorum. Ben de o kapının üzerinde ikisi için de yeterli alan olduğunu düşünüyorum. Jack de oraya sığabilirdi” diye konuşmuştu.

30/11/2017 17:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sanat, james cameron, titanic, jack
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.