Japonya'da geliştirildi: Bu maske Kovid'i tespit ediyor!

ads ads ads ads
08/12/2021

ads
Japonya'da geliştirildi: Bu maske Kovid'i tespit ediyor!

Koronavirüs salgınında en büyük yardımcılarımızdan biri olan ve virüsün yayılımını önlemek için 2 yıla yakın süredir kullanılan koruyucu yüz maskeleriyle ilgili çığır açacak bir buluş gerçekleşti. Japon uzmanlar ışık altında virüsü tespit edebilen bir maske geliştirdi.

Japon uzmanlar, Ultraviyole Işık altında Kovid-19'u tespit edebilen yüz maskesi geliştirdi.

Japonya'daki Kyoto Eyalet Üniversitesi'ndeki uzmanlar, Kovid-19 test sürecinde kritik önemi olacak bir buluşa imza attı. Yasuhiro Tsukamoto liderliğindeki ekip, vücuttaki yabancı oluşumları nötralize eden antikor veya proteinler üretebilen deve kuşu yumurtalarından yararlanarak Kovid-19'u teşhis edebilen yüz maskesi geliştirdi.

Bilim insanları dişi devekuşlarına koronavirüsün aktif ve tehdit edici olmayan bir formunu enjekte ederek, kuşların yumurtalarından yüksek miktarda antikoru çıkarmayı başardı.

Geliştirdikleri özel filtreyi yüz maskesine ekleyen uzmanlar, deve kuşu yumurtalarından elde edilen Kovid-19 antikorlarını maskenin üzerine püskürterek buluşun etkinliğini test etti. Ultraviyole ışık altında maskenin virüse tepki vermesini sağlamayı başaran ekip, maskeyi kullanan kişinin virüs ile temaslı olması halinde maskenin parlayarak pozitif sonuca işaret ettiğini bildirdi.

Kovid-19 ile enfekte olmuş 32 denek ile yapılan ve 10 gün süren deneme sürecinde de maskenin virüsü teşhis etmeyi başardığı bildirildi.

 

08/12/2021 12:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Japonya, maske, Kovid
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.