Kahve telvesinin faydaları nedir?

Türk kahvesi ya da filtre kahve yaptıktan sonra ortaya çıkan telveyi çöpe atmak yerine çeşitli alanlarda yeniden kullanabilirsiniz.

ads ads ads ads
27/06/2019

ads
Kahve telvesinin faydaları nedir?

Türk kahvesi ya da filtre kahve yaptıktan sonra ortaya çıkan telveyi çöpe atmak yerine çeşitli alanlarda yeniden kullanabilirsiniz. Öğütülmüş kahve çekirdekleri, demlendikten sonra içerisindeki yağ ve aroma büyük ölçüde suya geçse de, telvede yeterli miktarda yağ ve koku kalır. Geriye kalan bu doğal malzemeyi farklı yerlerde değerlendirmeniz mümkün. İşte onlardan bazıları...

BİTKİLERİNİZİN TOPRAĞINA EKLEYİN: Saksı ya da bahçenizde bitkileriniz varsa toprağını zenginleştirmek için kahve telvesini toprakla karıştırıp bitkiye ekstra vitamin-mineral sağlayabilirsiniz. Kahve çekirdeği magnezyum, potasyum yönünden zengindir ve toprağa karıştığında da bitkiyi beslemeye yardımcı olur.

BUZDOLABINDA KOKU ÖNLEYİCİ OLARAK KULLANIN: Kahve telvesini küçük bir kap içerisinde, buzdolabı rafına yerleştirip kötü kokuyu önlemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, eşit oranda karbonat ekleyerek de hazırladığınız kahve telvesi-karbonat karışımını buzdolabında koku önleyici olarak kullanabilirsiniz.

CİLDİNİZDE PEELİNG OLARAK KULLANIN: Hassas ve kuru ciltler için önerilmemekle birlikte cilt bakım rutininde peeling kullananlar, Türk kahvesi telvesini birkaç damla zeytinyağı ile karıştırıp yüzüne peeling olarak uygulayabilir. Filtre kahve telvesini de (daha büyük parçacıklı olduğu için) vücudunuzda peeling amacıyla yine az miktarda zeytinyağı ile karıştırıp ölü deriyi temizlemek için kullanabilirsiniz.

MUM YAPARKEN KULLANIN: Evde mum yapmayı seviyorsanız ya da kalan mumları eritip değerlendirmek istiyorsanız, hazırladığınız mum içerisine kahve telvesini karıştırıp, muma hoş bir kahve kokusu kazandırabilirsiniz.

TENCERELERDEKİ LEKELERİ ÇIKARMAK İÇİN KULLANIN: Kahve telvesini tencerelerde kalan lekeleri ovarak temizlemek için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bulaşık süngeri ve kahve telvesi tencerenizin pırıl pırıl olmasını sağlayacaktır. Ek olarak, kesme tahtasındaki lekeleri çıkartmak için de deneyebilirsiniz.

SELÜLİTİ GİDERMEK İÇİN KULLANIN: Kahve gibi kafeinli içecekleri çok sık tüketmek selülite yol açsa da, cilde dışarıdan masaj yolu ile kafein içeren ürünleri kullanmak selülitin giderilmesini sağlar. Bunun için de kahveden geriye kalan telveyi selülitli bölgelerde düzenli olarak masaj yaparak değerlendirebilirsiniz. Kahve telvesine zeytinyağı, hindistan cevizi yağı gibi sabit yağlar ekleyerek de masaj yaparken cildin nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Kahve telvesinin evinizde ve cilt bakımınızda yeniden kullanımını denediğinizde bir daha kahve telvesini çöpe atmayacaksınız.

27/06/2019 07:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kahve, türk kahvesi, telve, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.