Kaliforniaya'da kırmızı alarm: Yeni bir koronavirüs varyantı tespit edildi

ABD'de Kaliforniya eyaletinin San Francisco şehrinde yeni bir koronavirüs varyantı tespit edildi. Halk sağlığı yetkilileri, yeni varyantın San Jose'deki Kaiser Permanente tıp merkezinde en az 90 enfeksiyona ve bir ölüme yol açtığını söyledi.

ads ads ads ads
18/01/2021

ads
Kaliforniaya'da kırmızı alarm: Yeni bir koronavirüs varyantı tespit edildi

İngiltere'de bulunan B.1.1.7 koronavirüs varyantından farklı olan L452R olarak bilinen varyant, diğer eyaletlerde ve ülkelerde de keşfedildi, ancak şu anda Kaliforniya'da hızla yayılıyor. Yetkililer ayrıca İngiltere varyantının, çok hızlı yayıldığı için Mart ayına kadar ABD'de baskın koronavirüs suşu haline gelebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Santa Clara İlçe Sağlık Görevlisi Dr. Sara Cody yaptığı açıklamada, "Bu varyantın bölgede çok sayıda büyük salgında tespit edilmiş olması bir kırmızı alarmdır ve daha fazla araştırılması gerekir. Bu virüs mutasyona uğramaya ve uyum sağlamaya devam ediyor. Önlemlerimizi yarı yolda bırakamayız" dedi.

Kaliforniya Halk Sağlığı Departmanı, Santa Clara Bölge İdaresi ve Kaliforniya Üniversitesi'nin yaptığı ortak açıklamaya göre, varyantın nasıl yayıldığına ilişkin daha fazla bilgi edinmek için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, yerel halk sağlığı departmanları ve laboratuvarlar işbirliği içerisinde çalışıyor. 

Vakaların, Noel'de hastaları neşelendirmek için şişme kostüm giyen bir çalışana bağlı olduğuna inanılıyor. Hava ile çalışan kostümün üzerindeki fan, damlacıkları 77 personel ve 15 hastaya yaymış olabilir.

18/01/2021 10:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kaliforniaya, koronavirüs varyantı
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.