Kaliteli yaşamın sırları ortaya çıktı

Bilim dünyasındaki en yeni araştırmalar, günlük hayatı daha sağlıklı ve kaliteli hale getirmek için hangi işe ne kadar süre ayırmamız gerektiğini ortaya koydu.

ads ads ads ads
03/05/2022

ads
Kaliteli yaşamın sırları ortaya çıktı

Bilim dünyasındaki en yeni araştırmalar, günlük hayatı daha sağlıklı ve kaliteli hale getirmek için hangi işe ne kadar süre ayırmamız gerektiğini ortaya koydu.

İnsan yaşamının daha kaliteli ve uzun ömürlü olması için keşfedilen sırlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Bilim insanları, günlük yaşamdan maksimum verim alabilmek için her işe ayrılması gereken belli süreleri hesapladı. Buna göre uykudan tatile, sevişmeden egzersize kadar her işi doğru sürede yapmak enerji seviyesini artırıyor. İşte sayılarla kaliteli hayatın bilimsel şifreleri...

7 SAAT

Cambridge Üniversitesi'nin araştırmasına göre orta yaşta en ideal uyku süresi 7 saat. Daha fazlası veya azı ertesi günün enerjisini doğrudan etkiliyor ve demans riskini artırıyor.

8 GÜN

Finlandiya’nın Tampere Üniversitesi’ndeki araştırmalara göre en ideal tatil süresi 8 gün. Bu vakitte insanlar maksimum dinlenme ve mutluluk seviyesine ulaşabiliyor. Daha fazlası sıkıcı olabilirken daha azı da rahatlamaya yetmiyor.

21 DAKİKA

İngiltere’nin Kamu Sağlığı kurumunun önerisine göre her gün en az 21 dakika hareket etmek gerekiyor. Hangi egzersiz olduğu fark etmeksizin sağlıklı bir hayat için haftada en az 150 dakika spor şart.

7-13 DAKİKA

Pennsylvania Üniversitesi’nin son araştırmasına göre seks, 15 dakikayı geçmemeli. İdeali de 7 ila 13 dakika. Sanıldığı gibi uzun süren sevişmeler gerçekçi ve fonksiyonel değil, tam tersi süre uzadıkça hayal kırıklıkları da artıyor.

10 DAKİKA

Sleep Medicine tıp dergisinde yayınlanan bir makaleye göre uyku öncesi 10 dakika küvette oturmak veya duş almak temizlik ihtiyacı ve enerji değişimini sağlamaya yetiyor.

57 DAKİKA

Çift adaylarının ilk buluşma süresi 57 dakikayı aşmamalı. Bu süre, birer kahve içmek ve kişi hakkında gerekli bilgileri öğrenmek için yeterli oluyor.

20 SANİYE

Japonya’nın Toho Üniversitesi’ndeki araştırmaya göre her gün sevilen kişilerle, çocuklarla en az 20 saniye kucaklaşılması öneriliyor. Fazlası çocukları rahatsız ediyor.

03/05/2022 09:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kaliteli, yaşam, sırları, neler,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.