Kalp Damar Hastalıklarında Tıbbi Bitkilerin Faydaları Nelerdir? Hakan Özkul Yanıtlıyor!

ads ads ads ads
18/02/2021

ads
Kalp Damar Hastalıklarında Tıbbi Bitkilerin Faydaları Nelerdir? Hakan Özkul Yanıtlıyor!

Kirli hava, düzensiz beslenme, alkol, sigara kullanımı, ilerleyen yaş gibi nedenlerden dolayı kalp damar sağlığı bozulabilmektedir. Damar sağlığının bozulması, birçok organa ciddi zararlar verebilmekte, felç veya ölüm gibi sonuçlara neden olabilmektedir.

Kalp damar sağlığını nasıl korumamız gerektiğini, tıbbi bitkilerden damar sağlığı konusunda nasıl istifade edebileceğimizi işin uzmanı olan Fitoterapi Uzmanı Doktor Hakan Özkul’a sorduk.

Şeker Hastalığı Damar Sertliğinin Öncelikli Nedenleri Arasında!

“Damarlarda sertlik oluştuğu zaman vücudun organlarına giden kan akışı bozulur ve organlar sağlıklı çalışamaz. Özellikle bu damar sertliğinin oluşmasında bazı etken faktörler vardır. Şeker hastalığı bunun en çarpıcı örneklerinden biridir. Tıbbi bitkilerden şeker hastalığı ve onların damara verdiği zararların iyileştirilmesinde istifade ediyoruz.”

Tıbbi Bitkiler Antioksidan, İltihap Giderici, Hücre Yenileyici Etkilere Sahip.

“Tansiyon yüksekliği de damar sertliğine sebep oluyor. Tıbbi bitkilerden tansiyonun düşürülmesinde de istifade edebiliyoruz. Kanın sulanması da çok önemli, tıbbi bitkilerin kan sulandırıcı etkisi ile hastaların tedavi edilmesi son derece yaygın.”

“Tıbbi bitkilerin damar sertliğinde özellikle iltihabı giderici, antioksidan etkileri, hücre yenileyici etkileri, bu damar sertliğinin iyileştirilmesinde çok önemli.”

“Aynı zamanda kök hücreleri aktive etme özelliği, organlarda yani damarda, kalpte beyinde oluşan hasarların iyileştirilmesinde önemli bir faktördür. Damar kendisini yenileyince damar sertliği ortadan kalkar. Kalp kendisini yenileyince kalp krizinin etkileri çok hafifiler, beyin kendini yenileyince beyinde oluşan inmenin etkileri son derece azalır.”

Resveratrol Maddesi Kardiyovasküler Hastalıkların Önlenmesinde ve Tedavisinde Yaygın Olarak Kullanılıyor.

Fransa’nın Bordeux bölgesinde, insanlar çok kötü besleniyorlar. Yağlı gıdalar tüketiyorlar ama bir bakıyorlar ki bu kadar kötü beslenmelerine rağmen kardiyovasküler hastalıklar, damar sertliği ve tansiyon bu bölge insanlarında çok az görülüyor. Yapılan tıbbi incelemeler ortaya koyuyor ki bir tıbbi bitkinin kabuğunda bulunan bir maddeyi o bitkiyi çok tüketmelerinden dolayı çok alıyorlar, o maddenin adı “resveratrol” maddesi ve bu bölgenin insanları kardiyovasküler hastalıkları farkında olmadan resveratrol tükettikleri için çok daha az yaşıyorlar.”

“Hem tarihte yaşanan bazı olaylar hem de yapılmış pek çok bilimsel araştırma damar sertliğinin ve damar tıkanıklığının giderilmesinde tıbbi bitkilerin etkinliğini ortaya koymakta. Hem koruyucu hem de iyileştirici etkilerinden dolayı tıbbi bitkilerden istifade etmek çok önemli.”

Dr. Hakan Özkul İletişim Bilgileri,

Sorularınız için; www.hakanozkulasor.com

Dr. Hakan Özkul Facebook Sayfası

Whatsapp Hattı: 0 542 838 23 24

18/02/2021 09:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hakan özkul, Fitoterapi,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.