Kamer Genç hayatını kaybetti

ads ads ads ads
22/01/2016

ads
Kamer Genç hayatını kaybetti

Türk siyasetinin renkli simalarından CHP eski milletvekili Kamer Genç Pankreas kanseri teşhisiyle uzun bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Siyasi hayatı Danışma Meclisi üyeliği ile başlayan Kamer Genç, uzun yıllar önce DYP, son yıllarda da CHP'de siyaset yapmıştı. Genç, kendine has tarzı nedeniyle siyasetin renkli simaları arasında yer alıyordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün bir süredir pankreas kanseri tedavisi gören Kamer Genç'i Gayrettepe'de bulunan Florance Nightingale Hastanesi'nde ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu, ziyaretten sonra "Allah sağlık versin, şifa versin demenin ötesinde yapacak bir şeyimiz yok. Başka bir şey söylemek çok zor" demişti.

Genç'in vefatını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, twitter hesabından duyurdu. Ağbaba, "Laik Cumhuriyetin yılmaz ve korkusuz savunucusu değerli büyüğümüz Kamer Genç'i kaybettik. Başımız sağolsun" diye yazdı.

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Gayrettepe Florance Nightingale Hastanesi Başhekimi Dr. Dilek Mamcu, eski CHP Milletvekili Kamer Genç'in saat 17.10'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiğini bildirdi.Mamcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "28 Ekim 2015 tarihinden beri hastanemizde onkolojik tedavi görmekte olan değerli politikacı Sayın Kamer Genç, bugün saat 17.10'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etmiştir" ifadelerini kullandı.

KAMER GENÇ KİMDİR?

Tunceli'de 23 Şubat 1940'ta doğan Kamer Genç, Ankara Maliye Okulu'nu, 1966'da da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj da yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı. Kamer Genç, yüksek lisansını Paris Uluslararası Amme İdaresi Enstitüsü'nde tamamladı. Vergi denetmenliği, Danıştay tetkik hakimliği ve savcılığı görevlerinde bulunan Genç, serbest mali müşavir olarak da çalıştı. Danıştay'daki görevi 12 Eylül'ün ardından son bulan Genç, 1981'de Tunceli'den Danışma Meclisi üyeliğine ve Başkanlık Divanı katip üyeliğine seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Genç, siyaseti sürdürme kararı aldı. Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmak istedi ancak adaylığı Danışma Meclisi'nde veto edildi. Genç, 18, 19, 20, 21 ve 23. dönemlerde Tunceli Milletvekili seçildi, 20 ve 21. dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevini yürüttü. İyi düzeyde Fransızca bilen Kamer Genç, Sevim Genç ile 1967'de evlendi. Seçkin ve Seçil isimli iki çocuğu olan Kamer Genç, iyi düzeyde Fransızca biliyordu. 

22/01/2016 18:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: TBMM, bugün, Ankara, Bingöl, sağlık, Tunceli, Danıştay, İstanbul, Kamer Genç, gayrettepe, Maliye Bakanlığı, Gazi Üniversitesi
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.