Kamu-İş: Grev kırıcılığı suçtur

Kamu-İş üyesi olan hademelere tehdit ve baskı yapıldığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı ve taşeron şirket aleyhine ceza davası dosyaladı.

ads ads ads ads
06/10/2022

ads
Kamu-İş: Grev kırıcılığı suçtur

Kamu-İş üyesi olan hademelere tehdit ve baskı yapıldığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı ve taşeron şirket aleyhine ceza davası dosyaladı.

-"Hademelerin insan hakları ihlal ediliyor"

Kamu-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, sendikaya ve sendikaya üye hademelere “grev kırıcılığı, tehdit ve mobbing” yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye dava dosyalandığı ifade edilerek, Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu'nun, “İnsan hakları ilkeleri ihlal ediliyor” sözlerine yer verildi.

-"Rekabet Kurulu kararı çiğneniyor"

Serdaroğlu, Rekabet Kurulu’nun okullara temizlik hizmeti sağlanmasına yönelik pazarlık usulü ile gerçekleşen ihaleyi iptal etmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu karara uymadığını kaydetti.

"Devlet yetkililerinin, Rekabet Kurulu’nun kararını hiçe sayması kabul edilemez” diyen Serdaroğlu, “Taşeron şirket hâlâ bünyesine çalışan almaya devam ediyor. Maliye Bakanlığı’nın da sorunun çözümüne yönelik herhangi bir adımı yok. Şunu net olarak ifade ediyorum. Hademelerin sendikal haklarının ellerinden alınmasına Kamu-İş olarak asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

-"Grev kırıcılığı suçtur"

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ciddi bir suç işlediğini savunan Serdaroğlu, “Toplu İş Sözleşmesi hakkını istediği için çalışanların işlerine son verilemez. Söz konusu şirket yetkisizce grevde olan işçilerin işlerine son verip, başka şirket elemanlarını getirerek işe almaya çalışıyor. Bu grev kırıcılığıdır. Bu grevi kırmak suçtur ve cezası vardır. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

06/10/2022 16:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kamu-iş, grev, suç, kırıcı,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.