Kan şekerini ve kan basıncını aynı anda dengeliyor!

ads ads ads ads
22/01/2023

ads
Kan şekerini ve kan basıncını aynı anda dengeliyor!

Kan şekerini yüksekliğini düşüren bazı besinler aynı zamanda kan basıncını da dengeliyor. Peki hangi besinler aynı anda birkaç noktaya temas eder? İşte detaylar...

Sağlıklı besinler arasında bulunan zerdeçal ve yoğurt kalp damar sağlığına iyi gelirken insülin direncini dengeliyor. Peki hangi besinler şekere ve tansiyona aynı anda iyi gelir? İşte yanıtı...

1- Çilek

Antosiyaninler olarak bilinen ve kırmızı rengini veren antioksidanlardan yüksek. Bazı çalışmalarda antosiyaninlerin bir yemekten sonra kolesterol ve insülin seviyelerini azalttığı ortaya çıktı. Ayrıca tip 2 diyabette kan şekeri ve kalp hastalığı risk faktörlerini iyileştirdiği saptandı.

2- Keten tohumu

İçeriğindeki çözünmeyen lif ve fitokimyasal olan liganlar sayesinde vücuttaki iltihabı, kalp hastalığı riskini ve kan şekeri seviyesini azaltabilir, insülin duyarlılığını artırabilir. Vücudunuz bütün haldeki keten tohumlarını ememez, bu nedenle öğütülmüş tohumları satın alın veya kendiniz öğütün. Ayrıca, keten tohumlarının kokmasını ve bozulmasını önlemek için buzdolabında sıkıca kapatılmış bir kapta olması önemli.

3- Kuruyemişler

Fındıkgiller (fındık, badem, ceviz, kaju, antep fıstığı, pekan vb.), diyabetik bir diyete sağlıklı bir ek besindir. Sindirilebilir karbonhidratları düşüktür ve kan şekeri, insülin ve LDL seviyelerini azaltmaya yardımcı olur.

4- Yoğurt

Sağlıklı kan şekeri seviyelerini teşvik eder, kalp hastalığı için risk faktörlerini azaltır ve kilo yönetimine yardımcı olabilir.

5- Zerdeçal

Kalp ve böbrek hastalığına karşı korurken kan şekeri seviyelerini ve vücuttaki iltihabı azaltabilecek kurkumin adlı aktif bileşeni içerir.

6- Chia tohumu

Yüksek miktarda lif içerir, sindirilebilir karbonhidratları düşüktür ve kan basıncını ve inflamasyonu azaltabilir. Chia tohumlarındaki viskoz lif, besinlerin bağırsaklarınızdan geçme ve emilme oranını yavaşlatarak kan şekeri seviyenizi düşürebilir.

22/01/2023 18:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kan şekerini ve kan basıncını aynı anda dengeliyor!
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.