“Kansere Karşı Farkındalık Sempozyumu” düzenlendi

“Erken tanı hayat kurtarır, farkında olalım”

ads ads ads ads
13/12/2018
HK

ads
“Kansere Karşı Farkındalık Sempozyumu” düzenlendi

Sağlık Bakanı Filiz Besim himayelerinde “Kansere Karşı Farkındalık Sempozyumu” düzenlendi

Besim:” 2019 yılında okullarımızda 12 yaşındaki kızlarımız rahim ağzı kanserine karşı aşılanacak” Sağlık Bakanı Filiz Besim’in himayelerinde “Farkında mıyız?” Sloganı ile alanında uzmanların konuşmacı olarak katıldığı “Kansere Karşı Farkındalık Sempozyumu” düzenlendi.

Mağusa Maraş Gelişim Akademisinde Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi ile Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen sempozyuma; Sağlık Bakanı Dr.Filiz Besim, Başbakan Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Erhürman ve birçok uzman üst düzey yetkilinin yanısıra bölge halkı da büyük ilgi gösterdi.

Geçtiğimiz gün sel felaketinde yaşamlarını yitirenler anısına saygı duruşu ile başlayan etkinliğin açılışında konuşan Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr Nahide Gökçora, kanser hastalığında farkında olmanın kanserden kurtulmada çok önemli rol oynadığını belirterek, bu sayede tedavi edilebileceğini ya da hayat kurtarılabileceğine vurgu yaptı. “Erken tanı hayat kurtarır, farkında olalım” şeklinde konuşan Gökçora, kendilerinin bu doğrultuda önemli girişimleri olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanı Filiz Besim de açılıştaki konuşmasında, bir hastalıktan korunmanın tedaviden çok daha önemli olduğunu vurgulayarak, bu bağlamda tüm sağlık merkezlerinde koruyucu sağlık taramaları başlattıklarını ifade etti. Bakan Besim, özellikle rahim ağzı kanserinde HPV aşısının büyük önem taşıdığını söyleyerek, 2019 yılında ülke okullarındaki 12 yaşındaki kızların rahim ağzı kanserine karşı aşılanacağını açıkladı.

Sempozyumda daha sonra, alanında uzman kişiler kanser hakkında bilgiler sundu. Bu çerçevede; Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr Nahide Gökçora ” Kendi Kendine Meme Muayenesi” Dr Fazıl Küçük Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Uzmanı Yardımcı Doç.Dr Bülent Sezgin ” Rahim Ağzı Kanseri” Mağusa Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr Şerife Göksu ” Kanser Hastalıklarında İyilik Hali” Tıp Fakültesi öğretim üyesi uzman psikolog Naife Sevdalı Zaim ve ” Kanserden Korunmada Beslenme” konusunda diyetisyen Ayşe Okan sunum gerçekleştirerek, bilgiler aktardı..

13/12/2018 23:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kansere Karşı Farkındalık Sempozyumu
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.