Kanserle mücadele eden Canan Ergüder’den güzel haber! Doktorları onay verdi

Geçen aylarda meme kanserine yakalandığını açıklayan ve uzun süredir kemoterapi tedavisi gören oyuncu Canan Ergüder'den iyi haber geldi. Ergüder, doktorlarının da onayıyla yeni bir projede rol aldı.

ads ads ads ads
11/09/2021

ads
Kanserle mücadele eden Canan Ergüder’den güzel haber! Doktorları onay verdi

Meme kanseriyle mücadele eden ve tedavisi iyiye giden oyuncu Canan Ergüder, yeni bir proje ile beyaz perdede izleyicilerle buluşacak.

Yönetmen Göksel Gülensoy’un kayınvalidesi Sadan Ünüvar’ın hayatını anlattığı film, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde gösterime girecek. Filmde Sadan Ünüvar’ı, o ölmeden 4 yıl önce kendisiyle tanışan Canan Ergüder canlandırdı. Askeri ataşe olan eşi Ziyaeddin Ünüvar’ı da Kenan Ece oynadı.

‘Sadan Hanım: Bir İstanbul Hanımefendisi’, Sadan Ünüvar’ın Alzheimer teşhisi konulduktan ölümüne kadar geçen 5 yıllık süreçte yaşadıklarını anlatıyor.

FİLM 6YIL ÖNCE ÇEKİLMEYE BAŞLANDI

Yönetmen Göksel Gülensoy’un, belgesel film çekme fikri, bundan yedi yıl önce eşinin, babası Ziyaeddin Ünüvar’ın çektiği 8 mm.’lik filmleri kendisine tanıtması ile başlamış.

Bundan 60-70 yıl öncesinde çekilmiş Kadıköy, Moda, İstanbul, Washington, Roma, Casablanca ve daha birçok yerden Sadan Hanım’ın görüntülerini içeren tarihi videolardan yola çıkarak filme karar verdiklerini anlatan yönetmen Göksel Gülensoy filmi ve çekim sürecini şöyle anlattı:

“Şadan Hanım’ın eşinin farklı ülkelerde görev alan askeri ataşe olması ve video çekmeye merakından dolayı elimizde  4 buçuk saatlik eşsiz video arşivi vardı. O sıralarda kendisine Alzheimer teşhisi konuldu. Doktoru ve Alzheimer Derneği ile konuşarak hastalığının evrelerini de bilimsel metotla filme aldık. Hastalığı geçirdiği evi, adeta bir stüdyoya döndü.”

“2014’te benzerliği nedeniyle ulaştığım Canan Ergüder, Sadan Hanım ile de tanışarak o zamandan itibaren projenin içine dahil oldu. Arkadaşım Kutsi Akıllı senaryosunu yazdı. Dünyada bir benzerinin olduğunu zannetmediğimiz bu film ortaya çıktı. Filmimizin, Alzheimer'a dikkat çekme, kendisi ve yakınları Alzheimer’la uğraşan insanlara rehber ve motivasyon sağlama özelliğinin yanı sıra, hayatı dolu dolu yaşamış bir cumhuriyet kadınının ilham veren hayatını geniş kitlelere ulaştırmaya da vesile olacağına inanıyorum.”

11/09/2021 09:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Canan Ergüder, doktor, kanser
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.