Karaman: Bütün turizm emekçileri işsizlik ödeneği almalı

Karaman, KKTC Anayasası'nın hükümete “ekonomik açıdan güçsüz olanları koruma görevi” verdiğine dikkati çekti

ads ads ads ads
31/03/2020
HK

ads
Karaman: Bütün turizm emekçileri işsizlik ödeneği almalı

Turizm Emekçileri Sendikası (TES) Başkanı Bayram Karaman, Covid-19 salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan turistik tesislerde çalışan bütün emekçilere, hiçbir ayrım gözetilmeden “işsizlik ödeneği” verilmesi gerektiğini bildirdi.

Karaman, KKTC Anayasası'nın hükümete “ekonomik açıdan güçsüz olanları koruma görevi” verdiğine dikkati çekerek, "Turizm çalışanları bu belirsiz dönem için devleti yanlarında görmek istemektedir" dedi.

TES Başkanı Bayram Karaman'ın açıklaması şöyle: "Hükümet, zorunluluk nedeniyle otel iş yerlerimizin faaliyetlerini tatil etmiştir. Bundan dolayı otel çalışanlarının çalışmalarına da ara verilmiştir. Ayrım gözetmeksizin ister KKTC yurttaşı, ister TC yurttaşı, ister üçüncü ülke yurttaşı olsun, sigorta primleri yatırılmış tüm turizm çalışanları çalışmalarına ara verilen bu dönemde işsizlik ödeneği almalıdırlar.

Anayasamız devleti ekonomik bakımdan güçsüz olanları korumakla görevlendirmiştir. Hükümet işe 'ara verme' ile ilgili yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa diğer siyasi partilerle de anlaşarak yasal düzenlemeyi yapmalıdır. Turizm çalışanları bu belirsiz dönem için devleti yanlarında görmek istemektedir."                    

31/03/2020 16:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Karaman, KKTC Anayasası, Bayram Karaman, Turizm Emekçileri Sendikası, Covid-19 salgını, Koronavirüs, haber, kıbrıs, kktc, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.