Kararı böyle duyurdu: ABD'de şoke eden istifa

ads ads ads ads
22/01/2019

ads
Kararı böyle duyurdu: ABD'de şoke eden istifa

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden  Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, görevinden istifa edeceğini  duyurdu.

Ailevi sebeplerden dolayı istifa kararı aldığını belirten Mitchell,  karara ilişkin ABD medyasına konuştu. Mitchell, kararının ABD Başkanı Donald  Trump veya yönetimine karşı bir protesto olmadığını vurgulayarak "Yapmak için  geldiğim her şeyi gerçekleştirdiğime inanıyorum. Artık çocuklarımın benim vaktime  halktan daha fazla ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

POMPEO VEDA ETTİ

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Mitchell'in istifa kararına ilişkin  Twitter'dan yazılı bir açıklama yaptı. Pompeo, açıklamasında, "Wess, Bakan  Yardımcısı olarak mükemmel bir iş çıkardı. Bu yönetimde Avrupa masamızı  yönlendiren Wess'in danışmanlığına ve bilgeliğine değer verdim. Kendisine ve aynı  zamanda kararlı bir devlet memuru olan eşi Elizabeth'e iki küçük çocuğuyla  birlikte mutluluklar diliyorum." dedi.

Ekim 2017'de Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak göreve başlayan  Mitchell, Trump'ın 2016 başkanlık kampanyası sırasında kişisel ilişki kurduğu  iddia edilen Rusya'nın yanı sıra Avrupa Birliği, NATO ve Türkiye ile olan  ilişkiler gibi hassas konularda en yetkili isimdi.

22/01/2019 22:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kararı böyle duyurdu: ABD’de şoke eden istifa, HABER, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.