Katoviçe’de KKTC rüzgarı esti

ads ads ads ads
12/05/2013

ads
Katoviçe’de KKTC rüzgarı esti

Avrupa’nın 12 değişik şehrinden charter seferlerle ülkemize turist getiren Akmina Travel’in yurt dışı atakları sürüyor. Ülkemize geçtiğimiz yıl 40 binin üzerinde turist getiren Akmina Travel hedef büyüterek, 2013’te ise Avrupa’nın 15 değişik ülkesinden KKTC’ye 55 bin turist getirmeyi hedefliyor.

Ülkemizin tanıtımı için yurt dışında büyük özverilerde bulunarak Güney Kıbrıs Rum kesiminin tüm

engellemelerine rağmen Polonya’nın Başkenti Varşova’da “Citron Travel” ve Danimarka’nın Başkenti

Kopenhag’da da “Turistrejser” isimli acenteyi hizmete koyan Akmina Travel çok yakında İsveç’te açacağı yeni tur operatörü ile ülke turizmine hizmeti sürdüreceğini açıkladı.

Ülkemize ilk charter seferleri Corendon Hava Yolları ile de başlatan Akmina Travel, geçtiğimiz gün de

kendisine ait Polonya’daki tur operatörü olan Citron Travel, Katovice şehrinde beş yıldızlı Monopol Hotel’inde partner acentelere kuzey Kıbrıs’ın tanıtımını yaptı. Polonyalı tur acentelerinin yüksek katılım ve ilgi gösterdiği gecede, toplantı salonunda prenzetasyonun ardından gala yemeği verildi ve sabahın ilk ışıklarına kadar partnerler Kuzey Kıbrıs satışları için eğlenerek motive oldu.

Polonya’da hedef yüzde 50 daha fazla turist

Akmina Travel Club ve Cratos Hotel ortaklarından İsmail Abidin ve Dervis Abidin’e ait olan Citron Travel, kuzey Kıbrıs’ın bağrından çıkmış Avrupa’da hem ülkemizin tanıtımını hem de pazarlamasını yaparak diğer tur operatörlerine onculuk ettiklerini belirttiler. Gecede bir konuşma yapan Akmina Travel Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Abidin, 2012’de Polonya’dan 6 binin üzerinde turisti ülkeye getirdiklerini belirterek, hedeflerinin 2013’de bu sayıyı yüzde 50 artırarak 12 bin 500 turist getirmek olduğunu belirtti.

Abidin, 2011’de Varşova uçuşları ile başlayan Polonya atağının 2012’de Katavice, 2013’de ise wroclaw

şehrinin katılması ile yaklaşık 70 sefer ile ülkemize en çok yolcuyu taşıyan charter seferlerdeki öncü şirket Corendon Havayolları ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Akmina Travel Club’un KKTC’nin Avrupa’nın 10 şehrine yönelik partner tur operatorleri ve sahibi olduğu tur operatörlüklerindeki başarılı çalışmalarla ülkemizde faaliyet gösteren otellerde doluluk, hem de piyasadaki esnafa da ciddi bir katma değer sağladığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Turizm Bakanlığı ve özellikle Bakanımız sayın Ünal Üstel’in yakın ilgi gösterdiği, Türkiye Cumhuriyeti

Yardim Heyeti’nin gerek turizme gerekse charter seferlerdeki destekleri ile ülke turizmi yeni bir ivme

kazanmıştır. Hem tanıtım hem de izolasyonlara rağmen başarılı turizm atakları ülke turizminin gelişmesine katkı ve moral kazandırmaktadır” dedi. 

12/05/2013 20:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: akmina traveli citron, katoviçe
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.