Kaza yaptı, polisleri kandırmaya çalıştı

Lefkoşa’da kaza yapıp polisi atlatmak için başkasının kimliğine bürünen zanlılar İbrahim Alan Isaac ve Emmanuel Chawa Dıngba tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

ads ads ads ads
14/08/2020
HK

ads
Kaza yaptı, polisleri kandırmaya çalıştı

Lefkoşa’da kaza yapıp polisi atlatmak için başkasının kimliğine bürünen zanlılar İbrahim Alan Isaac ve Emmanuel Chawa Dıngba tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Özgür Sunalp, olguları aktardı. Polis, zanlı  İbrahim Alan Isaac ve zanlı  Emmanuel Chawa Dıngba’nın Resmi Evrak Sahteleme, Evrak Sahteleme, Sahte Davranışla Kayıt Temini ve Bir Belgede Adı Geçenin Kimliğine Bürünme suçlarından methaldar olduğunu belirtti. Polis,  11.08.2020 tarihinde saat 10:20 raddelerinde Lefkoşa'da Yakın Doğu Bulvarı üzerinde huzurunuzda bulunan zanlı İbrahim Alan Isaac kullanımında bulundurduğu FU 424 plakalı araç ile bir trafik kazası gerçekleştirdiğini belirtti. Polis, akabinde olay yerine gelen Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Tahkikat şubesinde görevli polislere cep telefonunda bulunan ve zanlı Emmanuel Chawa Dıngba'dan temin ettiği adına isdar olunan Nijerya pasaportunu ve yine zanlı Emmanuel Chawa Dıngba’ya ait ehliyet yenileme makbuzunu gösterip olay yerinde çizilen krokiye imza atarak bir belgede adı geçenin kimliğine bürünüp sahte davranışla kayıt temin ettiğini söyledi. Polis,  yine Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Tahkikat Bölümü’nün yapmış olduğu trafik kazası ile ilgili soruşturma esnasında zanlı Isaac’ın zanlı Dıngba adına düzenlenen yazılı dava tebliğine imza atmak suretiyle resmi evrak sahtelediğini anlattı. Polis,  akabinde yapılan soruşturmada zanlı Isaac’ın gerçek isminin İbrahim Alan Isaac olduğunun anlaşılması üzerine huzurda bulunan zanlı Isaac suçüstü gereği, zanlı Dıngba’yı ise Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen derdest emri gereği tutuklandığını söyledi. Meselenin ciddi olduğunu ve zanlıların etki edebileceği soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

 

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlıların 1 ay aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.  (Kamalı Haber)  

14/08/2020 16:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:  İbrahim Alan Isaac, polis, kaza, trafik, sahte evrak, Emmanuel Chawa Dıngba
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.