Kedilerin ne dediğini anlayan uygulama geliştirildi

Birçoğumuz kedilerin miyavlayarak ne demek istediğini düşünmüşüzdür. Amazon'un Alexa mühendisi kedilerin miyavlamasını bizim dilimize çeviren bir uygulama geliştirdi.

ads ads ads ads
19/11/2020

ads
Kedilerin ne dediğini anlayan uygulama geliştirildi

Yeni geliştirilen MeowTalk adındaki uygulama sesi kaydediyor ve ne anlama geldiğini belirlemek için çalışıyor. Kedinin sahibi ayrıca çeviriyi etiketlemeye yardımcı olarak yapay zekalı yazılımın öğrenebileceği bir veri tabanı da oluşturuyor.

Şu anda uygulamanın kelime dağarcığında “Besle beni, kızgınım ve beni yalnız bırak!” dahil olmak üzere yalnızca 13 kelime öbeği var.

Yapılan araştırmalar sonucunda kedilerin insanlar gibi belirli dilleri kullanmadığını da ortaya çıkarttı. Her kedinin miyavlaması diğer kedilerden benzersiz ve sahibine göre uyarlanmış.

Bu nedenle, kedi sesleri için genel bir veri tabanı yerine, uygulamanın çevirisi her bir profilde farklılık gösteriyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi destekli bu yazılım, sesleri kaydedip etiketleyerek her bir kedinin sesini daha iyi anlayabiliyor. Ne kadar çok kullanılırsa da o kadar doğru sonuç veriyor.

Uygulama geliştiricisi Akvelon’da grup teknik program yöneticisi olan Javier Sanchez, bir seminerde amacının akıllı bir tasma tasarlamak olduğunu belirtti. Bu sayede kedinin miyavı boynundaki tasma ile hemen çevirip karşı tarafa iletilecek.

19/11/2020 08:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kedi, miyav, uygulama
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.