Kendi ikbalinizi düşüne düşüne memleketi bu hale getirdiniz

ads ads ads ads
13/08/2021

ads

Hüseyin Ekmekci Hüseyin Ekmekci


Yoğun bakımda hasta sayısı 13 oldu. Dün 190, bir önceki gün 180 hasta bakılmak zorunda kaldı. Yoğun hasta sayısı nedeniyle semptomsuz hastaların bakımı, tedavilerinin düzenlenmesi kesintisiz devam ediyor.

Denetim yok, diğer bakanlıkların, polis ve belediyenin görevini tam yaptığı söylenemez. Pandemi, kollektif bir çalışma ile mücadele edilmesi gereken bir alan. Tüm yük sağlık çalışanlarının o da ir avuç, üzerine atıldı, herkes hayatına devam ediyor.

Ağustos ayında vaka sayıları azalacağına arttı. Hemşire eksiği var, doktor eksiği var, aşılama istenen düzeyde değil.  13 yoğun bakım vakasının sadece 4’ü aşılı. Rakamlar ve yaşananlar bas bas bağırıyor bize: Aşı ol, olmazsan ölürsün… Anlayan yok, dinleyen yok.

Hafta başından beridir Kıb- Tek gündemi ile, çeşitli uyarılar yapmaya çalıştık. Yönetenlerin ne öngörüsü varsa çöktü, ne dedilersa olmadı, ne yaptılarsa tutmadı, en sonunda AKSA’dan Teknecik’e lenger lenger yakıt taşıyarak soruna çözüm bulduklarını sandılar.

Olmadı be arkadaşlar. Kendi iç meseleleriniz, kendi siyasi ikbaliniz, kendi kariyer planlarınıza daldınız… Memleketi unuttunuz… Her şey kördüğüm, çözüm bekleyen konular birikti ama siz karar alma yeteneğinizi yitirdiniz.

İstihdam aklınıza geldi, icraat aklınıza gelmedi. Partizanlık aklınıza geldi, vatandaş aklınıza gelmedi. Rantçıları korumak aklınıza geldi, kamu yararı aklınıza gelmedi. Her şey birikti, üst üste geldi, memleket yönetilebilir olmaktan çıktı, başınıza geydiniz.

Kıb- Tek’i de bu çerçevede ele alın. Haftalardır, aylardır ihaleler üzerinden bir tartışma var. Bir kamu yapısı düşünün ki, ihale yapıp bitiremez? Mümkün mü? Siyasetçinin işi mi ihale kovalamak, ihale konuşmak, MİK’iniz ne işe yarar?

Nitekim; Rum’dan 20 megawat elektrik, AKSA’dan 12 bin ton akaryakıta muhtaç hale geldik. Yönetememekten. Kıb- Tek statükosunu UBP yarattı, CTP değiştirmedi, değiştiremedi. Erhan Arıklı da zanneder bu statükoyu yıkıp, yerine yeni bir şey kuracak.

Yapının ne olması gerektiği bellidir. Tamamı özerk, yönetimi güçlü, bazı birimleri özelden hizmet satın alan, personeli verimli, enerji çeşitliliğini sağlayan bir kurum. Ama bu kimsenin işine gelmiyor çünkü, kurumdan siyasete uzayıp giden bir rant çarkı var.

Günün sonunda, elektrikler kesik. Rum’un elektriğine muhtaç olduk, hamasetle ülkeyi yöneten ekip suskun. Büyük lokma yeyip, büyük lokma edenler, egemenlik naraları atanlar, şimdi Rum’un elektriğine muhtaç, beni bozmaz tabii de, bu siyasiler için tükürdüğünü yalamak gibi bir şey.

En genelinde, bu hükümet yapısı çöktü. Öncelikleri halk değil, ülke değil, partileri de değil, sadece ve sadece şahsi ikballeri olanların iktidarına daha iyisi olamazdı. Ersan Saner ve hükümetini “başımıza geydik”, yaşananların özeti budur.

Bir de basın toplantısı yapıp, çözüm üretmezler mi? Yahu, iş nasıl buraya geldi? Yakıt bitti, yapı çöktü, çalışma barışı bozuldu, AKSA’nın yakıtına, Rum’un elektriğine muhtaç olduk… Halen daha halka, sakin olun elektrik kesilmeyecek” derler, dinlerken elektrik kesilir.

13/08/2021 08:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hüseyin ekmekçi
MANŞETLER

HK Hüseyin Ekmekci

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.