Kıbrıs Türk'ünün iradesine müdahale eden yoktur

Gazeteci Sefa Karahasan KKTC'deki seçimlerden sonra Türkiye Dıişişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamayı yorumladı.

ads ads ads ads
12/01/2018

ads
Kıbrıs Türk'ünün iradesine müdahale eden yoktur

Gazeteci Sefa Karahasan KKTC'deki seçimlerden sonra Türkiye Dıişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklama ve bu açıklamaya dönük tepkileri twitterde yaptığı paylaşımında yorumladı.Karahasan şunları paylaştı:

1-Dışişleri Bakanı @MevlutCavusoglu KKTC’de yapılan seçimlerle ilgili olarak temennide bulundu. 

Dediği aynen şunlar; “KKTC’de demokratik olgunluk var. Seçimler de sistem biraz karışık olsa da şeffaf ve demokratik geçer...”

2-Hükümet olma konusunda; bir karamsarlık var.  Ama umarım; seçim öncesi koalisyona girmeyiz açıklamaları bir kenara bırakılır. İnşAllah hükümet kurulur. Biz de KKTC ile Kıbrıs konusunda atacağımız adımları birlikte atarız.”

3- Sn. Bakanın bu açıklamalarında ‘nasıl bir irade baskısı var?’

Türkiye, ki her konuda işbirliği yaptığımız bir ülkenin Dışişleri Bakanı’nın, ‘iyi temennide bulunması’ neden iradeye baskı olarak kabul ediliyor?

4-Kıbrıs Türk Halkı; seçimlerde son sözünü söylemiştir. Ankara da bu iradeye sonuna kadar saygı duyuyor. Göreve geldikten sonra her dış gezisinde Kıbrıs’a özel yer ayıran @MevlutCavusoglu da; demokratik bir seçim vurgusu yapmış ve hükümetin kurulmasını temennisinde bulunmuştur.

5- KKTC’de hükümetin kurulması da zaruridir. Halk; hem ekonomik hem de sosyal alanda reformları beklemektedir. Bunun yanında; Kıbrıs görüşmeleri ile ilgili atılacak ortak adımlara karar verilme süreci de uzamaktadır. Bunların olmasını isteyen bir sese kulak vermek gerekir!..

6- Kıbrıs Türk Halkı; eski hamaset dolu eleştirileri artık dikkate de almamaktadır. Kimse kimsenin iradesine müdahale etmemektedir. Tek hedef; Kıbrıs Türk Halkının dünya ile bütünleşmesidir. Bundan başka bir yorum yapmak; hatalarla dolu anlamına gelir.

12/01/2018 19:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Türk’ünün iradesine müdahale eden yoktur, Sefa Karahasan, Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC seçimleri, seçim sonuçları
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.