Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim’in Yeni Filmi Rüya 21 Ekim’de Vizyona Giriyor

ads ads ads ads
27/09/2016

ads
Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim’in Yeni Filmi Rüya 21 Ekim’de Vizyona Giriyor

Adana Film Festival’inde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan “Rüya" 21 Ekim Cuma günü vizyona giriyor.

Rüya filmi, hayallerini gerçekleştirmek isteyen genç mimar Sine'nin istemeden içine düştüğü bir suç grubu ile savaşını anlatıyor. Film Türk Sineması'nda mimari sanatını ele alan ender projelerden biri olma özelliği taşıyor.

Senaryosunu ve yönetmenliğini Kıbrıslı Türk Derviş Zaim’in üstlendiği Rüya filminin rollerini Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşad Bozyiğit, Gizem Akman, Mehmet Ali Nuroğlu, Enis Arıkan, Murat Karasu ve İbrahim Selim, Osman Alkaş, Ayşe Lebriz, Murat Kılıç, Atılay Uluışık, Nadi Güler, Zafer Altun gibi başarılı oyuncular paylaşıyor. Başrol oyuncularından Gizem Erdem Adana Film Festivali'nde Rüya ile En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Rüya filminde Sine; farklı hayalleri olan, umut vaad eden İstanbul'lu genç bir mimardır. Yetenekli mimar, İstanbul’un derin tarihiyle beslenip, üzerine yeni hayallerini gerçekleştirmek üzere uğraşırken kendini bir suç hikayesinin içinde bulur.

T.C. Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla ve Sarten A.Ş. sponsorluğuyla gerçekleştirilen Rüya filmi 21 Ekim Cuma günü vizyona girecek.

Rüya, ayrıca, Derviş Zaim’in Türk geleneksel sanatlarından ve doğadan esinlenen filmlerinin kesiştiği bir film olma niteliğini de taşıyor. 

27/09/2016 14:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: derviş zaim, film
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.