Kıbrıs‘ta Nihavend Esintiler

ads ads ads ads
12/05/2022

ads
Kıbrıs‘ta Nihavend Esintiler

Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği bünyesindeki Çağdaşlar Korosu, İstanbul-Üsküdar Vuslat Türk Müziği Topluluğu ile dün gece gerçekleştirdikleri 2.Kültürler Buluşması sanat etkinliğinde  Gazimağusa Kültür ve Kongre Merkezinde (Kukom) başarılı bir konser verdi.

10 Mayıs 2022 Salı günü 24 kişilik ekibiyle, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği, 40 kişilik Çağdaşlar Korosunun davetlisi olarak adaya gelen Vuslat Türk Müziği Topluluğu, ada insanımıza özgü olan misafirperver karşılama ve ilgiden son derece memnun kaldılar. 12 Mayıs 2022 Perşembe (bugün) adamızdan ayrılacak olan topluluk, memnuniyetlerini başarılı konserleri ile kanıtladı.

Her iki koronun disiplinli ve azimli çalışmaları sonucu seyirciler, Türk Müziği eserlerinden, Şeflerin solo ve düet performanslarından oluşan konseri büyük bir keyifle dinledi.

Çağdaşlar Korosu Şefi Sn, Mete Mutlu Balkıs ve Vuslat Türk Müziği Topluluğu Şefi TRT Sanatçısı Sn, Mine Geçili’nin konser sonundaki performansları “Hiç bitmesin” dedirtecek kadar harika ve uyum içerisinde olup ayakta alkışlandı.

Kendi dalında Kıbrıs’ın en başarılı Müzisyen ekibinden oluşan sanatçıların eşlik ettiği konser uzun süre kulaklardan silinemeyecek gibi duruyor.

Tamamlanan konserin ardından Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Sn, Hayriye Tokyay TRT Sanatçısı Sn, Mine Geçili’ye plaketini sunarken, Sn, Mete Mutlu Balkıs’ın plaketini de Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Sn, Mustafa Zurnacılar sundu.

Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği açıklamasında “Bu gibi Kültür ve Sanat etkinlikleri KKTC için gurur, halkımız için mutluluk vericidir. Devamını bekler başarılar dileriz.” İfadeleri kullanıldı.

12/05/2022 09:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Nihavend, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.