Kiler Market: Personelimizin mart ayı maaşlarını tam ödedik

Kiler Market sahibi Mehmet Benli bugün sosyal medyada çıkan iddialar hakkında bir açıklamada bulunarak iddialara cevap verdi.

ads ads ads ads
04/04/2020
HK

ads
Kiler Market: Personelimizin mart ayı maaşlarını tam ödedik

Kiler Market sahibi Mehmet Benli bugün sosyal medyada çıkan iddialar hakkında bir açıklamada bulunarak iddialara cevap verdi. Benli, bu kötü günleri yaşarken Mart ayında personelini korumak adına, devletten herhangi bir talep gelmeden 15 gün önce Kiler yönetimi olarak çalışma saatlerini 08.00-18.00 olarak belirlediklerini söyledi.

Benli, böylelikle personeli tek vardiyaya düşürerek bir gün boş bir gün dolu çalışacak şekilde planladıklarını söyledi. Benli, buradaki düşüncelerinin bu kargaşa içerisinde bir nebze olsun personelin sağlık güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Benli, bunu yaparken de personeli Mart ayında bir gün dolu bir gün boş çalışmalarına rağmen maaşlarından hiçbir kesinti yapılmadan full maaş şeklinde ödediklerini belirtti.

Benli, “Bu arada devlet, üretim bölümümüzü kapattığı için hiç çalışmayan personellerimize de yarı maaş şeklinde ödeme yapıldı. Önümüzdeki sürecin belirsizliğinden dolayı Nisan ayı ile ilgili öngörümüz sokağa çıkma yasağından kaynaklı işlerin daha da düşeceği ve bunun karşılığında 230 kişilik Kiler ailesinden devlet kararı alınmadan önce en kötü koşulda bile kimsenin çıkarılmaması şeklinde kararı üretildi. Sadece Nisan ayını kapsamak üzere yaşanan durumların nereye gideceğini bilemediğimiz için çalışanlarımızın da rızası ile herkesin bir haftalık çalışmalarına geçici ara vermeleri şeklinde karar çıkartıldı ve ayın geriye kalan tüm günleri için maaşlarının tam olarak ödeneceği bilgilendirmesi yapıldı” dedi.

Benli, “bilinmesini isterim ki bugüne kadar ki tüm süreçlerdeki önceliğimiz ekimizde bulunan herkesin gerek sağlık, gerekse ekonomik olarak en az zararla bu dönemi atlatmasıdır” ifadelerini kullandı.

04/04/2020 17:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mehmet Benli, Kiler Market sahibi Mehmet Benli, Kiler Market, kktc, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.