Kırmızı halı sayesinde, duygusuz, kalpsiz, içi kötülük dolu insanları tanımış olduk

ads ads ads ads
05/06/2021

ads

Ali Baturay Ali Baturay


Sınır kapılarının açılmasına herkesin sevindiğini mi sanıyorsunuz?

   Halen sınır kapılarının açılmasına katlanamayan, halen oradan bile “kötülük çıkarmaya” çalışanlar var.

   Sınır kapıları yeniden açılırken bir iş insanının Lokmacı’ya kırmızı halı sermesi ve güneyden gelenlere lokma ikram edilmesi çok konuşuldu.

   Bana da biraz abartılı geldi sınır kapısına kırmızı halı döşemek ama aslına bakarsanız iş insanının eyleme döktüğü bu olay, esnafın, iş insanlarının güneyden gelecek müşterilere ne kadar ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Yani abartılı olsa da “duyguların eyleme dökülmesi” gibi bir şey…

   Aylardır ihmal edilmiş, devlet desteği görmeyen, kimi batıp kepenk indiren kimisi zorlukla yaşamını sürdüren esnafın tek umuduydu sınır kapıları.

   Başkaları kırmızı halı sermedi belki ama halıyı seren iş insanının duygusunu taşıyan çok kişi vardı.

   Sohbet ettiğim bir esnaf, “Allah bilir halimizi, kırmızı halı değil, o yola kırmızı güller bile serecek hale geldik, kimse dalga geçmesin” dedi.

    Aylardır iş insanları, esnaf, perakendeci eziliyor, çile çekiyor, kimse ne haldedir sormuyor…

    Ancak kırmızı halıyı vesile eden bazı kesimler, sözde milliyetçilik üzerinden sosyal medyada akıl almaz ırkçı paylaşımlar yapıyor, hakaretler ediyor.

    Bazı tuzu kurular, bazı halden anlamayanlar, gözü kör olmuş kişiler, kırmızı halıyı vesile edip sınır kapısının açılmasını isteyenlere de güneyden kuzeye geçecek olanlara da demediğini bırakmadı, yapmadıkları hakaret kalmadı.

   Bazı maaşı garanti tuzu kurular “düşmanlık paylaşımları” ile ortaya çıkıyor.

   İşin ilginç tarafı, aralarında aklı başında sandığımız insanlar da var, sosyal medyada biraz daha ilgi çekecek, biraz daha yorum alacak diye zor durumdaki esnafı görmezden geliyor, paylaşımlarıyla üzüyor.

     Siz kırmızı halıyı serene yükleniyorsunuz da sizin cumhurbaşkanınız, başbakanınız, bakanlarınız da oradaydı… Önce müjdeler verdiler “sınır kapıları açılacak” diye saraydan, meclisten, UBP’nin gazetesinde manşet yaptılar… Yetmedi, sınır kapısına gelip incelemede bulundular. Onlar halı sermedi ama sermiş kadar oldu…

     Sınır kapılarının açılmasına aslında pek de sıcak bakmayan cumhurbaşkanı, başbakan, hükümet üyeleri de sıkı sıkıya sarılmış bu kapılara… Peki neden? Çünkü hiçbir katkı yapamadıkları iş çevreleriyle, esnafla ilgili “sorumluluklarından” kurtulmak istiyorlar, kendilerine yöneltilen eleştiriler bitsin diye...

     “Rumun ayağının altına halı serdiniz” sözünü dillerine doladılar gidiyorlar, ha bire senaryolar kuruyorlar, Rum müşterilerini bekleyen esnafa “biat ediyorsunuz” diyorlar, Rum müşterileri bekleyen esnafa “Türkiye’yi değil Rumu seviyorsunuz” diyebilecek noktaya geldiler.

     Ha bu arada kuzeyden güneye geçen Kıbrıslı Türklere de yükleniyorlar, “Euro harcayacaksınız döviz bu kadar yükselmişken” diye dalga geçiyorlar, “Hade Avrupa’ya gideceksiniz” diyorlar, sınır kapılarının insani, sosyal, psikolojik yanının da olduğunu hiç düşünmeden. Düşünemiyorlar, çünkü kafaları örümcek yuvası.

     Gerçekten delirmiş bunlar… Hatta insanlığını kaybetmiş, duygularını yitirmiş, zor durumdaki insanların halini anlayamıyorlar, empati yapamıyorlar…

     İyi oldu bu kırmızı halının serilmesi, duygusuz, kalpsiz, sözde milliyetçi ama içi kötülük dolu insanları da görmüş, daha iyi tanımış olduk.

05/06/2021 22:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ali baturay, haber, kıbrıs, kktc, yorum, yazı, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK Ali Baturay

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.