Kırmızı Oda’ya intihal davası!

ads ads ads ads
14/05/2021

ads
Kırmızı Oda’ya intihal davası!

Yazar Gönül Demir özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Kırmızı Oda’ dizisi hakkında, 2019 yılında yayımladığı ‘Kötü Kadın’ romanından uyarlandığını ileri sürerek ‘Manevi haklarına tecavüz’ edildiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.

Yazar Gönül Demir, 2019 yılında 'Kötü Kadın' isimli bir roman yayımladı. Romanda yaşadıklarını hayali kahramanlar üzerine anlattığını belirten Demir, 11 bölümden oluşan romanını izinsiz olarak senaryoya uyarlandığını ifade etti. Konu ile ilgili yetkili ve yapımcıyla görüştüğünü fakat kendilerine senaryonun Gülseren Buğdaycı'nın 'Günahın üç rengi' isimli kitabından uyarlandığını söylediklerini ifade eden yazar Demir, söz konusu kitabı okuduğunu dizinin kitapla alakası olmadığını ileri sürdü.

İNTİHAL DAVASI

Dizinin ilk baştan beri kendisine ait kitaptan uyarlanmış olduğunu ifade eden Gönül Demir, dizideki yaşananların milyonlarca kişinin izlediği televizyonda yayınlanmasıyla zor durumda kaldığını, diziyi izleyemediğini ve yaşadıklarını izinsiz olarak kullanarak yapımcı ve kanal sorumlarının 'Manevi haklarına tecavüz' ettiğini iddia etti. Ünlü yazar Gönül Demir'in şikayeti ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

DİZİ İLE KİTAP ARASINDAKİ BENZERLİKLER

Şikayet dilekçesinde kitapla dizi arasındaki bağlantıları ise yazar şöyle açıklıyor: 'Dizinin ilk bölümündeki başlangıçta kız, annesine telefonla ulaşamıyor ve eve gittiğinde annesinin intihar etmek üzere olduğunu görüyor. Kitabımda kızım tek arkadaşım ve yardımcım ama intiharıma yetişen Serap isimli bir arkadaşımdı. Dizinin başka bir bölümünde kocasının akıl hastası olduğunu söylüyor. Kitabımda 90-96 sayfası arasında onun bana yaptıkları ve normal olmadığıma değinmiştim. Sayfanın son scümlesi ise, 'Kendimi anlatamıyorum.' Bu cümle dizide aynen yer alıyor. '

 

14/05/2021 15:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kırmızı Oda, Gönül Demir
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.