Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analizi Köy Toplantılarının Üçüncüsü, Yenierenköy-Dipkarpaz’da Düzenlendi

ads ads ads ads
07/12/2022

ads
Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analizi Köy Toplantılarının Üçüncüsü, Yenierenköy-Dipkarpaz’da Düzenlendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerel üretimine destek olmak ve sürdürülebilir tarımsal çözümler üretirken doğru yol haritaları belirlemek amacıyla düzenlenen “Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analizi Köy Toplantıları”nın üçüncüsü, 7 Aralık Çarşamba günü, Yenierenköy Derince Kültür Evi’nde düzenlendi.

Toplantı, birincil geçim kaynağını tarımsal faaliyetlerden karşılayan Yenierenköy-Dipkarpaz Bölgesi’ndeki çiftçilerin ve hayvancıların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi ve diğer paydaşların, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ile birebir temas etme ve sorunlarını doğrudan dinleme fırsatı sunan bölge toplantılarında, üreticiler Türkiye Cumhuriyeti finans desteği ile gerçekleşen hibe programlarının başvuru süreçlerine dair de bilgi alma fırsatı yakaladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile iş birliği içerisinde yürütülen bölge toplantılarında; 4K, GİKAD, İŞKAD ve TİKA kurumları da faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere yerlerini aldı.

Şimdiye kadar Güzelyurt, Lefke ve Yenierenköy-Dipkarpaz bölgelerinde gerçekleşen toplantıların bir sonraki aşaması, 8 Aralık Perşembe günü, Beyarmudu, Güney Mesarya Sosyal Tesislerinde, saat 10:00’da düzenlenecek.

“Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analizi Köy Toplantıları” toplamda 11 bölgede gerçekleştirilecek.

07/12/2022 14:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.