Kışın yatağınızı köpeğinizle paylaşmak tehlikeli olabilir

ads ads ads ads
21/01/2023

ads
Kışın yatağınızı köpeğinizle paylaşmak tehlikeli olabilir

Vücut sıcaklığı insanlardan birkaç derece fazla olan köpekler, soğuk yatakları ısıtmak için harika bir seçenek olabiliyor. Ancak hayvan uzmanları soğuk kış günlerinde köpeğiyle uyuyan kişileri uyardı. Köpekleri yorgan altına sokmanın tehlikeli olabileceği vurgulandı.

Hayvan koruma vakfı Mavi Haç'ta (Blue Cross) görev yapan Katy Alexander, yorgan altındayken bazı köpeklerin vücut sıcaklığının aşırı artabileceğine işaret etti:

Eklem iltihabı gibi hareket etmekte güçlük yaratan sorunları olan, çok küçük, yavru ve yaşlı köpekler, çok ısındıkları zaman yorganın altından çıkacak güvenli bir yol bulmakta zorlanabilir.

Hayvan uzmanı Alexander, Fransız buldoğu ya da pug gibi kısa burunlu cinslerin sahiplerinin "ekstra dikkatli" olması gerektiğini söyledi. Uzman bu tür köpeklerde yorgan altındayken aşırı ısınma tehlikesinin daha yüksek olduğunu belirtti.

Uzmanlar ağır yorganlar ya da elektrikli battaniyelere karşı da uyardı. Alexander köpeklerin ağır yorganlardan çıkamayabileceğini ve elektrikli battaniyeleri ısırarak tehlike oluşturabileceğini ifade etti.

Alexander, vücut sıcaklığı çok yükselen köpeklerin nefes nefese kaldığını ve tedirgin olduğunu belirterek bu sinyallere dikkat edilmesini önerdi.

Mavi Haç'ta hayvan davranış uzmanı olarak görev yapan Karly Smith, yatağınızı ısıtmak için köpeğinizi yorganın altına sokmayı tavsiye etmediğini belirtti:

Yorganın altına saklanmayı seven bazı köpekler var. Bunu istiyorlarsa o zaman sorun yok. Fakat köpeklerimizi alışmadıkları ya da korkutucu bulabilecekleri şeyleri yapmaya zorlamamak önemli.

 

Kaynak: Independent Türkçe, The Telegraph, IFL Scıence

 

21/01/2023 20:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kışın yatağınızı köpeğinizle paylaşmak tehlikeli olabilir
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.