Kitap yok, öğrenciler mağdur

ads ads ads ads
05/10/2015

ads
Kitap yok, öğrenciler mağdur

HABER KIBRIS ÖZEL

Yeni ders yılının başlaması ile birlikte bugüne kadar geçen süre zarfında hala daha Polatpaşa Lisesi’nde 12. sınıflara coğrafya ve ortaokullara da matematik kitaplarının gelmemesi öğrenciyi mağdur etti. Bu olayın üzerine Haber Kıbrıs’a ulaşan bir grup öğrenci şikâyetlerini dile getirdiler.



Öğrenciler kitapsızlıktan şikâyetçi



Bir grup öğrenci, yeni eğitim döneminin başlamasının üstünden bir ay geçmiş olmasına rağmen hala daha Polatpaşa Lisesi 12. Sınıfların coğrafya ve ortaokulların matematik kitaplarının okullarda bulunmamasından dolayı mağdur olduklarını ve okullardaki derslerin verimliliğinin azaldığını dile getirerek şikâyette bulundular.



Bakanlıktan telefonlara yanıt yok



Öğrencilerin yapmış olduğu açıklamada kitap sorunu yüzünden bakanlığı defalarca aradıklarını ve telefonlara hiçbir şekilde cevap vermediklerini dile getirdiler.





KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel Polatpaşa Lisesi’ndeki kitapsızlık sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada okulların kitapsızlık sorunları haricinde daha birçok sorunu olduğunu belirtti.



“Sorunu çözmek için hiç bir şey yapılmıyor”



KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel’in konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, okulların sorununun sadece kitap olmadığını ciddi anlamda eksikler olduğunu ve bu eksiklerin giderilme anlayışı da olmadığını belirtti. Bu eksiklerin, öğretmenden hademeye kadar hatta tuvaletlerin temizlik malzemelerinin bile bazı okullarda olmadığını söyleyerek gençlerin çok zor koşullarda eğitim aldığını söyledi. Kitapların bazı okullarda eksik olduğunu söyleyen Gökçebel sorunu çözmek için hiç bir şey yapılmadığını dile getirdi. Gökçebel, özellikle İngilizce kitaplarının ortaokullarda yüksek meblağlarda satıldığını ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin bu kitapların fotokopilerini alarak çocuklarının eğitimlerine katkı sağlamaya çalıştıklarını ancak fotokopilerin eğitim materyalinden çok toplama bir kaynak gibi durduğunu belirtti. Gökçebel, bu anlayışla kamusal okulların bitirilmesinin hedeflendiğini sorgulamak gerektiğine dikkat çekti.



“Hiçbir okulun tek kuruş bütçesi yok”



KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, hiçbir okulun tek kuruş bütçesi olmadığını, okulların, müdürlerin ve okul aile birliklerinin okullara bütçe bulmak için gayret etmedikleri halinde eğitime daha büyük katkı yapacaklarını belirtti. Bakanlıktan okullara nasıl bütçe sağlanacağı konusunda herhangi bir açıklama olmadığını dile getiren Gökçebel, zaman geçtikçe devlet okullarındaki eğitim kalitesinin, öğretmen kalitesinin hatta malzeme araç gereç konusunda yetersiz kalmasının devlet okullarını yok etme anlayışı olduğunu söyledi.

FOTO TEMSİLİ

05/10/2015 16:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kitap, öğrenci, lise, ortaokul, kktc, okul, kıbrıs, haber,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.