Kıvırcık saçlar için bakım önerileri

ads ads ads ads
02/03/2021

ads
Kıvırcık saçlar için bakım önerileri

Kıvırcık saçlara sahipseniz özel bir bakım şart… Düz saçlara göre daha çabuk kabaran, kuruyan, elektriklenen kıvırcık saçlara doğru rutin uygulamalısınız. Doğru ürünler saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

Kıvırcık saçlara sahipseniz saç yapınıza uygun tasarlanan şampuanlar seçmelisiniz. Nemlendirici özelliği olan şampuanlar kullanmalısınız. Fazla şampuan değil. Bir fındık büyüklüğünde şampuanınızı almalısınız. Ayrıca çok kuru ve sert dalgalara sahipseniz şampuan öncesinde de saç kremi uygulayarak saç tellerine ekstra koruma ve bakım sağlayabilirsiniz.

Islakken saçlarınızı tarayın

Duş sonrasında saçlarınızı ıslakken tarayın. Durulanmayan kremlerle saçlara ihtiyacı olan nemi verin. Saç kurutma makinesi kullanmak zorunda değilseniz doğal kurumasını bekleyin.Ardından hava dağıtıcı bir uç kullanarak buklelerinizi şekillendirin.

Saçınıza doğru bakım yağını kullanın

Bukleleriniz için yağları veya nemlendirici saç bakım mistleri harika bir seçenek.

Saçlarınızın ekstra desteğe ihtiyaç duyduğunu hissettiğiniz ve elektriklenmelerin başladığını fark ettiğiniz anda avucunuza alacağınız az miktarda ürünü saçlarınıza nazikçe yedirin.

Yastık kılıfı saçınıza özel olmalı

Kıvırcık saçlar için uyku rutini de oldukça önemli. Öncelikle ipek bir yastık kılıfı kullanarak elektriklenmenin ve kırılmaların önüne geçebilirsiniz.

Uyumadan önce saçınızı toplayın

Uyumadan önce saçlarınızı başınızın tam tepesinden, gevşek bir topuz yapın. Yolunmasına engel olacaktır.

  •  
02/03/2021 17:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıvırcık, saç, bakım, haberkibris
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.