KİYED, Karpaz Gate Marina’nın mühürlenmesini kınadı

ads ads ads ads
23/04/2019

ads
KİYED, Karpaz Gate Marina’nın mühürlenmesini kınadı

Kıbrıs İş İnsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği, Karpaz Gate Marina’nın geçtiğimiz günlerde bir bölümü mühürlenmesinin yanlış olduğunu savundu. KİYED’den yapılan yazılı açıklamada, yapılan işleminin diğer yabancı yatırımcılar ve KKTC’ye yatırım yapmak isteyen yatırımcılar tarafından hoş karşılanmadığını savundu.

KİYED’den yapılan açıklama şöyle:  

Derneğimiz mahkeme kararı olmadan cuma gün öğleden sonra art niyetli olduğunu düşündüren bu uygulamayı kınar, devletin yatırımcılara daha çok sahip çıkmasını temenni eder.

Ambargolar altındaki yurdumuz Kuzey Kıbrıs’ta yabancı yatırımcı çok önemli ve değerlidir. Yabancı yatırımcılar da yerli yatırımcılar da geleceğimizin garantisidir. Yatırım; istihdam, üretim, refah artışı demektir. Daha çok vergi geliri ile daha güçlü sosyal devlet ve refah toplumu demektir.

Yatırımcılar tüm dünyada el üstünde tutulmakta, özel teşvik ve davetlerle ülkelerine çekilmektedir. Bütün olumsuzluklarımıza rağmen hem de en çok yatırıma muhtaç bölgemiz Karpaz’da, Doğu Akdeniz’in ender ve bir o kadar da büyük bir yatırımı yapılmıştır. Geçtiğimiz Cuma mesai bitiminde bu seçkin Karpaz Gate Marina yatırımcısı, işletmesinin bir kısmını zincirle kapatıp mühürleyerek, adeta kovulmaktan beter edilmiştir.

Hizmet ve faaliyeti ile çalışanlarına ve müşterilerine herhangi bir hayati tehlike yaratmayan böyle bir dev işletme, “hükmü garaguşi” kararlarla mühürlenip dünya çapındaki müşterilerine karşı mahcup edilemez, zarara uğratılamaz. Yıllarca süren bu dev yatırım ve yıllarca süren uğraşla yaratılan isim, böyle bir uygulama ile yerle bir edilemez. Zaten çok da fazla olmayan yabancı yatırımcı bu şekilde karalanamaz. (Dıştan uygulanan ambargo ile Belediyenin davranışı arasında fark yoktur.)

Dışarıda Güney Kıbrıs yetkililerinin uyguladığı ambargoya içten destek mahiyetindeki bu tavır, sadece bu firmayı değil, ileride buraya yatırımı düşünebilecek tüm yatırımcıları caydırır, yerli yatırımcıları da tedirgin eder.

Yatırımcı şirket gerek tapu nezdinde gerekse diğer resmi merciler nezdinde tüm yükümlülüklerini yerine getirmekte iken, yine bir kamu kurumu olan tapu dairesinin gerekli işlemleri tamamlayamaması nedeniyle bu yatırımcının pervasızca cezalandırılması iş hayatımız ile ilgili ciddi tereddütler yaratmaktadır.

Bu gibi durumlarda yatırımcılar böyle dar dünya görüşlerine teslim edilmek yerine en çağdaş ülkelerdeki yatırımcı desteklerini görmeleri ve korunmaları gerekmektedir. Halkın bu yatırımlara sahip çıkması, medyanın da ekonomik akıl ile yatırımcılara karşı tahrik ifadelerinden uzaklaşması gerekir.

Derneğimiz mahkeme kararı olmadan cuma gün öğleden sonra art niyetli olduğunu düşündüren bu uygulamayı kınar, devletin yatırımcılara daha çok sahip çıkmasını temenni eder.

23/04/2019 17:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: KİYED, Karpaz Gate Marina’nın mühürlenmesini kınadı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.