Kızartma yağının sıçramasını ortadan kaldıran en etkili yöntem!

ads ads ads ads
22/01/2023

ads
Kızartma yağının sıçramasını ortadan kaldıran en etkili yöntem!

Kızartma yaparken sıkça karşılaştığımız sorunlardan biri de yağ sıçramasıdır. Birçok kişinin korktuğu bu durumun, nasıl önlenebileceğine dair sizler için yöntemlerini araştırdık. Basit ama bir o kadar etkili olan bu formüller hayatınızı kolaylaştıracak. İşte yağ sıçramasını önleyen mucizevi formüller…

Kızartma, herkesin severek tükettiği besinlerden biridir. Yemesi güzel olabilir fakat ürünleri kızartmak oldukça zahmetli olabilir. Özellikle yağın sıçraması ile beraber vücudunuzda yanıklara yol açabilir.

Mutfak tezgahında yağ lekelerinin oluşmasını ve yanıklara maruz kalmak istemiyorsanız, şimdi söyleyeceğimiz yöntemleri mutlaka uygulayın.

KIZARTMA YAĞININ SIÇRAMAMASI İÇİN NE YAPILMALI?

Kızartmada kullanacağınız malzemeleri yıkadıktan sonra, peçete yardımı ile güzelce kurulayın. Eğer sulu bir şekilde kızgın yağın içerisine atarsanız, bu durum yağın sıçramasına neden olacak.

Ürünlerinizi kızartırken, malzemeleri kızgın yağın içerisine attıktan sonra tava ya da tencerenin kapağını kapatın. Böylece yağın sıçramasını engellemiş olacaksınız.

En sık yapılan hatalar arasında ise, çok fazla yağ kullanımı bulunuyor. Kızartma yaparken çok fazla yağ kullanmamaya dikkat edin. Kızartma tavanızı ⅔ yağ ile doldurmanız, malzemeleriniz için yeterli olacaktır.

Tencere veya tavanızın içerisine malzemeleri atmadan önce bir tutam tuz ilave edin. Ardından sıvı yağ döktükten sonra üzerine biraz daha tuz serpiştirin. Bu olay yağın etrafa sıçramasını engelleyecek.

Kullanacağınız malzemeleri tavaya atmaz yavaş bir şekilde içine bırakırsanız, yağın sıçramasını önleyeceksiniz. Aynı zamanda kızartmada kullandığınız ürünleri çevirirken, bir maşadan yardım alın.

Et kızartırken ince bir şekilde dilimlere ayırmanız sıçrama durumunu en aza indirir. Bu yüzden eti ince dilimler halinde kesip kızartmaya dikkat edin.

Kızartma yağının sıçramaması için tuz dışında yağın içerisine un da ilave edebilirsiniz. Tuz gibi un da oluşan nemi emer ve yağın sıçramasını engeller. Kızartma yaparken en çok kullandığımız ürünler arasında biber yer alıyor.

Biber kızartırken içerisindeki çekirdekleri güzelce temizlemeye özen gösterin. Biberdeki çekirdekleri çıkartmak, yağın sıçramasını engeller.

KIZARTMA YAPARKEN YAĞIN ÇEKMESİNİ ÖNLEYECEK YÖNTEMLER NELER?

Kızartma yaparken yağın çekmemesi için dikkat etmeniz gereken birkaç tane nokta bulunuyor. Bu noktalardan biri, yağın ısıya karşı dayanıklı olması.

Eğer kullandığınız yağ ısıya fazlasıyla dayanıklı ise, yağın yanma oranı azalacak. Böylecek yaptığınız yemekler daha lezzetli olacak.

Kızartmada kullandığınız ürünleri karıştırırken, yanmayan gereçler kullanmak çok önemli.

Isıya karşı dayanıklı ürünler kullanmak, hem malzemenize zarar vermez hem de kızartmayı daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Kızartma yağını kızdırmadan, ürünlerinizi yağın içerisine atarsanız yağın daha fazla çekmesine neden olabilirsiniz.

Bu yüzden kızartma yağı kızmadan, malzemelerinizi tavanın içerisine kesinlikle atmayın. Yeterli ısıya ulaşmasını bekleyin, sonrasında malzemelerinizi ilave edin. Pişireceğiniz malzemelerin hepsini yağın içerisine atmak yerine, sadece bir kısmını atın.

Eğer yağın içerisine hepsini birden atarsanız bazı ürünleriniz yeteri kadar pişmeyecek ve istediğiniz kıvamı elde edemeyeceksiniz. İyi bir sonuç almak istiyorsanız, kızartcağınız ürünleri azar azar ilave edin.

PATATESLERİ KIZARTIRKEN BU NOKTALARA DİKKAT EDİN!

Patatesleri, kızartmadan önce mutlaka taze olup olmadığına dikkat edin. Bununla beraber patatesin yeşillenmemiş olması kızartma için fazlasıyla önemlidir.

Eğer patates taze değilse, çok fazla yağ çekecektir. Fakat patates taze ise yağ çekme oranı azalacaktır. Bununla beraber bir diğer püf noktası ise, tuzlu soğuk suyun içerisinde bekletmeyi ihmal etmeyin.

PATLICAN KIZARTMANIN PÜF NOKTALARI

TUZLU SUDA BEKLETİN

Patlıcanları güzelce soyup yıkayın. Sonrasında acılığını almak için, soğuk tuzlu su içerisinde bekletin. Ardından suyu değiştirip tekrar suda bekletin. Patlıcanları dilimleyin ve tekrar tuzlu su içerisinde bekletin. Böylelikle bu işlem patlıcanların daha az yağ çekmesini sağlayacak.

ZEYTİNYAĞI İLE KIZARTIN

Zeytinyağı ile kızarttığınız patlıcanlar, ürününüzün yağ çekmesini önleyecektir. Aynı zamanda daha lezzetli olacaktır. Ayrıca yağın içerisine biraz sirke eklemeniz de etkili olacaktır.

22/01/2023 17:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kızartma yağının sıçramasını ortadan kaldıran en etkili yöntem!
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.