Kızılyürek ve AKEL arasında 2500 Euro gerilimi

AKEL’den Avrupa Parlamentosu’na seçilen Kıbrıslı Türk Niyazi Kızılyürek ile partisi arasında maaş tartışması yaşanıyor.

ads ads ads ads
13/11/2019
HK

ads
Kızılyürek ve AKEL arasında 2500 Euro gerilimi

AKEL’den Avrupa Parlamentosu’na seçilen Kıbrıslı Türk Niyazi Kızılyürek ile partisi arasında maaş tartışması yaşanıyor.

Rum basınında yer alan haberlere göre Niyaz Kızılyürek ile AKEL'in Mali muhasebecisi arasında maaştan pay krizi çıktığı öğrenildi.

Kıbrıslı Türk milletvekili Kızılyürek’in her ay partiye yapılması gereken milletvekili maaş katkısı konusunda bir anlaşmazlık olduğu ifade ediliyor.

Rum basınından OMEGA'nın verdiği bilgiye göre, Avrupa seçimlerinden önce iki taraf Kızılyürek'in partiye maaşından 2500 Euro ödemesi konusunda konsensus sağlandı ancak sonrasında bu konuda anlaşmazlık yaşandığı belirtildi.

Personel takviyesi yapıldı

Seçiminin ardından AKEL, tüm milletvekilleriyle olduğu gibi, Kızılyürek'in de ekibini, kendi seçtiği personelle takviye etmeye başladı.

Edinilen bilgiye göre Kızılyürek, partinin kendi ekibini kurmasına karar verdiğinde, ortak hizmetlere giden paranın da partiye gideceğini düşünüyordu.

AKEL'in baş mali görevlisine, kendi ekibini seçip 2.500 ödeyeceğini ifade eden Kızilyürek, partisinin oluşturduğu ekibe yapılacak ödemenin de o katkıdan verileceğini iddia etti.

Ancak AKEL, 2.500 Euro'nun, ortak gruba bakılmaksızın Kızılyürek tarafından ödenmesi gerektiğini belirtiyor.

Kiprianu devrede

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun da konudan haberdar olduğu ve konunun çözülmesi için çaba sarf ettiği ifade edildi. Kiprianu’nun anlaşmazlığı reddetmediği ve tartışmanın dozunu azaltmak ve orta yol bulmak için çalıştığı kaydedildi.

13/11/2019 15:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Avrupa Parlamentosu, Kızılyürek ve AKEL arasında 2500 Euro gerilimi, niyazi kızılyürek, haber, kıbrıs, AKEL, pay krizi,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.