KKTC-Güney Kıbrıs arasındaki sınır kapılarında yeni uygulama!

Rum İçişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs - KKTC sınırındaki geçiş noktalarında görev yapan polislere talimat verdi

ads ads ads ads
04/08/2012
TAK

ads
KKTC-Güney Kıbrıs arasındaki sınır kapılarında yeni uygulama!

Rum İçişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs - KKTC sınırındaki geçiş noktalarında görev yapan polislere, KKTC hava ve deniz limanlarından giriş yapan ve seyahat belgelerinde vizeleri olan üçüncü ülke vatandaşlarının KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçişlerine müsaade edilmesi talimatı verdi.

Fileleftheros “Barikatlarda Yabancılarla İlgili Karışıklık... Üçüncü Ülkelerden Gelenlerin Serbest Geçişi Yönünde Yeni Talimat... Denetim İçişleri Bakanlığı Genelgesi İle Kaldırılıyor” başlıklı haberinde sınır kapılarında görevli Rum polis yetkililerine gönderilen ve bugüne kadarki uygulamayı kökten değiştiren Rum İçişleri Bakanlığı genelgesinin soru işaretleri yarattığını yazdı.

Bugüne kadar Güney Kıbrıs’a KKTC üzerinden geçmek isteyen üçüncü ülke vatandaşlarının Rum sınır kapısında denetlendiğini ancak yeni genelgeyle, seyahat belgelerinde vize olması şartıyla bundan böyle Güney’e serbest geçebileceklerini belirten gazete AB vatandaşlarının Güney Kıbrıs ile KKTC arasındaki seyahatlerinin serbest olduğunu da hatırlattı.

Rum polisi artık pasaportunda vizesi olan yabancıların KKTC üzerinden Güney’e geçiş sebebinin turistik, iş arma veya siyasi sığınma maksatlı mı olduğunu sorgulayamayacak. Gazete bu uygulamanın tam da; Güney’deki İsrail hedeflerine saldırı planladığı gerekçesiyle Lübnanlı bir kişinin tutuklandığı dönemde yaşandığına dikkat çekti, şunları yazdı:

“Bu gelişmeden sonra barikatlarda görev yapan polisler inisiyatif aldı ve işgal bölgelerinden geçen üçüncü ülke vatandaşlarını, en azından kimliklerini bilebilmek maksadıyla, kaydetmeye başladı. Bu arada son zamanlarda işgal bölgelerinden özgür bölgelere karpuz yüklü büyük kamyonlar geliyor ancak bütün kamyonların denetlenmesi zor.”

04/08/2012 09:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs konusu, KKTC-Güney arasındaki sınır kapılarında yeni uygulama!
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.