KKTC sınırlarına  kanunsuz giriş yapan balıkçılar tutuklu kalmaya devam ediyor

ads ads ads ads
25/09/2018

ads
KKTC sınırlarına  kanunsuz giriş yapan balıkçılar tutuklu kalmaya devam ediyor

Girne Koruçam açıklarında , KKTC sınırlarına  kanunsuz giriş  yaparak, kaçak olarak balık avlarken tutuklanan 5 Mısır uyruklu balıkçı, 3 günlük tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından,  bugün yeniden  Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu Ömer  Yavuz mahkemede verdiği yeminli ifadede,   zanlıların, dün 21 Eylül 2018 tarihinde Koruçam’ da meydana gelen “KKTC’ye  Kanunsuz Giriş ve Su Urünleri Yasasına Aykırı Hareket” suçlarından methalder olduğunu belirterek, zanlıların 24 Eylül Cuma günü  10:00 raddelerinde, Girne’ de Kouçam mevkinin 7,5 mil deniz açığına, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi  Bandralı Gia Sou Kaiki Mou Al Nikola isimli 25 metrelik balıkçı teknesiyle, KKTC karasularına herhangi bir muhaceret iş emi yaptırmaksızın kanunsuz olarak giriş yaparak, yine kanunsuz olarak yetkili makamdan alınmış herhangi bir izinleri olmaksızın balıkçılık faaliyetinde bulunurken yakalandığını söyledi.

Zanlıların , KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından tespit edilerek, Girne Turizm Limanına çekildiğini ve suçüstü hali tutuklandığını anlatan tahkikat sorumlusu, zanlıların kullanımında bulunan balıkçı teknesi, KKTC Karasularında yakaladığı 10 adet kılıçbalığı ve  12 kasa uskumrunun emare olarak alındığını ifade etti.

Tahkikat sorumlusu, mesele ile ilgili tahkikatın salimen yürütülebilmesi için,  zanlıların tutukluluk sürelerinin 3’er gün daha uzatılmasını talep  etti.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar da, meseleyle ilgili  tahkikatın selameti için zanıların tutukluluk sürelerinin 3’er gün daha uzatılması emrini verdi.

RUM DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, KKTC AÇIKLARINDA YAKALAN BEŞ MISIRLININ SERBEST BIRAKILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR

Rum Dışişleri Bakanlığının, Mısır’ın Lefkoşa Büyükelçiliği ile işbirliği içerisinde, KKTC açıklarında yakalan beş Mısırlının serbest bırakılması için çaba gösterdiği belirtildi.

Politis gazetesine göre, Rum Haber Ajansı’na konuşan Mısır’ın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Mai Taha Halil, Büyükelçiliğin, gelişmeleri yakında takip ettiğini söyledi. 

Kıbrıs Türk tarafıyla doğrudan bir temasın olmadığını ifade eden Halil, tüm temasların BM’den bilgi alan Rum Dışişleri Bakanlığı yoluyla yapıldığını belirtti. 

Büyükelçi Halil, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın açıkladığı Mısırlıların isimlerini de teyit etti.

25/09/2018 15:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.