KKTC'den Macaristan'da temsilcilik

ads ads ads ads
17/10/2014

ads
KKTC'den Macaristan'da temsilcilik

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Macaristan temsilciliği başkent Budapeşte'de geniş katılımla resmen açıldı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de KKTC temsilciliğinin açılışına, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan yardımcısı Nami Özdil, Azerbaycan Budapeşte Büyükelçisisi Dr. Vilayat Guliyev, Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül'ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan yardımcısı Nami Özdil yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Türklerin maalesef uzun yıllardan beri insanlık dışı ambargolar, izolasyonlar altında yaşayan bir toplum olduğunu, dolayısıyla dünyaya yönelik bu açılımların kendileri için anlamının ve değerinin çok büyük olduğunu söyledi.

Macaristan'ın Kıbrıslı Türkler için dost ve kardeş bir ülke olduğunu belirten Özdil ayrıca “Başta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ve Macar hükümetine de elbette bu imkanı tanıdıkları için tüm Kıbrıs Türk halkı adına içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, KKTC temsilciliğinin Budapeşte'de açılmış olmasından dolayı çok memnun olduklarını, bu adımın atılmasında Macaristan hükümetinin desteğini ve katkılarını şükranla karşıladıklarını söyledi. Fakılı, “Bu aslında Macar tarafında Kıbrıs sorununun çözümüne olan bir katkısıdır. Biz Kıbrıs Türk tarafı olarak, Türkiye olarak Kıbrıs sorununun çözümü için iyi niyetle çalışıyoruz, aynı iyi niyetin karşı taraftan da gelmesini bekliyoruz” dedi.

KKTC Budapeşte Temsilcisi Arif Altay ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak en mutlu günlerinden birisini yaşadıklarını, Macaristan'da kurumsal olarak oluşturulan temsilciliği faaliyete geçirdiklerini söyledi. Altay, “Tabii bu konuda Macar hükümet yetkililerine gösterdikleri anlayış, destek ve işbirliği için çok teşekkür ediyorum. Ümit ederiz ilerideki günlerde Macaristan'la Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında eğitim, ekonomi, turizm ve kültürel alanlarda işbirliği kurarak bunları geliştirme fırsatı olur” dedi. AA

17/10/2014 11:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Budapeşte, büyükelçilik, kktc, Macaristan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.