Klasikler yollardaydı

2018 Royalton Klasik Otomobil Şampiyonası’nın dördüncü yarışı tamamlandı.Kaynak: Klasikler yollardaydı

ads ads ads ads
03/10/2018

ads
Klasikler yollardaydı

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin (KTKOD) düzenlediği 2018 Royalton Klasik Otomobil Şampiyonasının dördüncü yarışı tamamlandı. İlkbahar ve yaz faaliyetlerinin ardından Güz organizasyonlarına 23 Eylül Pazar günü merhum Yusuf Tosun anısına yapılan 1. Rock Oil Klasik Otomobil Rallisi ile başlayan dernek, organizasyonu 47 klasik aracın katılımı ile yaptı. Bu yılın Şubat ayında vefat eden dernek üyesi merhum Yusuf Tosun anısına yapılan zorlu yarış için Lefkoşa Taşkınköy bölgesinden start alan ekipler sırasıyla Dikmen-Taşkent etabını geçerek ikinci etap olan Alevkayası Değirmenlik parkurunu tamamladılar. Akıncılar Tünel yolu, Gaziköy ve Aslanköy etabını tamamlayan yarışmacılar Demirhan’da bulunan Özgitler Restorana vararak yarışı tamamladılar.

BİRİNCİLİK BIÇAK – ILGAR ÇİFTİNİN

Rock Oil Ltd. ana sponsorluğunda, KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon Başkanlığı ve Capital Radio’nun destek verdiği yarışa klasikseverler yoğun katılım gösterdi. Yarışı 1961 model Opel Rekord P2 ile Olgun Bıçak – Fehim Öztoker kazanarak zirvede tamamladı. İkincilik ise tecrübeli ekip Çağan – Derya Ilgar çifti 1979 model Mercedes Benz 280 SLC araçları ile kazandı. Üçüncülükte ise 1979 model Mercedes Benz 350 SL klasikleriyle şampiyona lideri ve 2017 şampiyonu Ali Kelebek – Pembe Kelebek çifti yer aldı.

ALİUSTA: GURURLUYUZ

Dernek başkanı ve yarış direktörü Burçin Aliusta şampiyonada klasmanların artık belirgin olmaya başladığını, bundan sonraki iki faaliyetin ardından klasmanların ve kategorilerdeki sıralamaların belli olacağını belirtti. Yarışın dernek adına ayrı bir önemi olduğunu belirten Aliusta, ilk kez bir anı rallisinin düzenlendiğini, merhum dernek üyelerinin adını değerli organizasyonlarla yaşatmak için böylesi yarışlar yaptıkları için gururlu olduklarını ifade etti.

Haber Kaynağı: adres Kıbrıs

03/10/2018 12:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.