Komadayken doğuma girdi! Kendi bedeninde hapsoldu

ads ads ads ads
12/05/2023

ads
Komadayken doğuma girdi! Kendi bedeninde hapsoldu

İngiltere'de meydana gelen ve birçok medya kuruluşunun ön sıralardan sunduğu haberde bir annenin başına gelenler yer aldı.
33 yaşındaki diş hijyenisti Emma Taylor, 7 buçuk aylık hamileyken aniden fenalaştı. Apar topar hastaneye kaldırılan Taylor'a doktorlar hemen teşhisi koydu.

Taylor'un beyninde bulunan ancak zararsız olan tümör aniden patlamıştı. Hastanede durumu daha da kötüye giden Taylor komaya girdi. Konuyla ilgili konuşan Taylor'un eşi 47 yaşındaki Scoot Weeks ambulansın geç geldiğini belirterek şöyle dedi:

'Ambulans çağırdım ama bize yeterince hızlı ulaşamadılar, bu yüzden Emma'yı kendim götürmeye karar verdim. Şanslıydım çünkü doktorlar harekete geçmeseydim Emma'nın tamamen öleceğini söyledi'

KOMADAYKEN DOĞURDU

Hastanede ise 7 buçuk aylık hamile kadına acil olarak sezaryan doğuma alındı. Doğum başarılı geçti, doğan bebeğin adı ise Ophelia olarak koyuldu. Bebek, altı hafta erken doğmasına rağmen herhangi bir sağlık komplikasyonu yaşamadı.

Doktorlar tarafından yapılan açıklamada Emma'nın hamilelik hormonunun tümörünü de büyüttüğünü ve bu sebepten ötürü artık hayatına felçli olarak devam edeceği açıklandı. Talhisiz Emma'nın an itibariyle sağ beyin sapı, sağ gözü ve vücudunun sol tarafı tamamen felç oldu.

Doğumdan sonra beyin ameliyatına giren Emma'nın beynindeki tümörün yarısından fazlası çıkarıldı. Cerrahlar 60 milimetrelik tümörün üçte ikisini başarıyla çıkardıklarını bildirdi. Ameliyat sonrası ise Emma aylarca komada kaldı.

İLETİŞİME GEÇTİ DUYGU DOLU ANLAR

New York Post'un haberine göre Emma an itibariyle sadece kafa hareketleri ve ellerini oynatarak iletişime geçiyor. Eşi kendisiyle ilk kez iletişime geçen Emma'nın o sırada gözyaşlarını da akıttığını ve duygu dolu anlar yaşadıklarını söyledi. 

Doktorlar, Taylor'ın küçüklüğünden beri tümörle yaşadığından şüpheleniyor. Emma'nın eşi Weeks, hastaneye kaldırılmadan önce baş ağrısından şikayet ettiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Emma'nın eşi Weeks, bir bağış sitesinde Emma için yardım toplandığını ve tedavisi için 630 bin dolara ihtiyacı olduğunu belirtti. Tedavisinin evde devam edemeyecek kadar pahalı olduğunu belirten Weeks, herkesten destek istediğini aktardı.

 

12/05/2023 20:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Koma, doğum, haber
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.