Köpeklerin hafızası çocuklarla aynı

Macaristan’daki araştırmalara göre; köpekler öğretilenleri bir saat sonra hatırlayabiliyor. Söylendiğinde, öğretildiği gibi uygulayabiliyorlar. Uzmanlar, köpeklerin hatıra hafızasının küçük çocuklarla denk olduğunu söyledi

ads ads ads ads
28/06/2020

ads
Köpeklerin hafızası çocuklarla aynı

Yapılan yeni bir araştırma, köpeklerin olayları küçük çocuklar kadar iyi hatırladıklarını ortaya çıkardı. Köpekler, onlara söylenen bir şeyi bir saat sonra da aynı şekilde yapabiliyor. Macaristan'daki Eötvös Loránd Üniversitesi, araştırmaya katılan köpeklere verdiği görevi yarım saat sonra tekrarlamasını istedi. Köpeklerin 9'u görevi başarıyla tamamladı. Bir yarım saat sonra yeniden tekrarlanınca, bu kez köpeklerin 7'si görevi tamamladı.

Araştırmaya katılan köpeklerin yarısı, verilen görevi 1 saat sonunda da hatırlayıp yapabildi. Araştırmanın baş yazarı Dr. Claudia Fugazza, köpeklerin doğuştan eğitimli olarak gelmediğini söylüyor. Köpeklerin eğitilebilir olması, asırlar öncesinden insanlarla birlikte kurdukları sosyal bağlardan kaynaklanıyor. Araştıranın bulguları Scientific Reports dergisinde yayımlandı.

28/06/2020 10:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Köpek, çocuk, köpek hafızası, köpekler ve çocuklar
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.